Tek diş implant

Tek diş implant

Tek diş eksikliği ve implant:

Bazen bir enfeksiyon bazen bir kırık bazen de eski kanal tedavisinde ortaya çıkan bir enfeksiyon nedeni ile dişlerinizden birisini çektirmek zorunda kalabilirsiniz. Çekilen dişin yeri ilk başlarda sizi rahatsız eder, diliniz hep o boşluğa gider. Birkaç hafta sonra ağzınızda çekilmiş dişin boşluğu artık sizi rahatsız etmemeye başlar. Dişiniz ve yanaklarınız ağzınızın bu şekline alışır. Ancak çiğneme fonksiyonunuzu sağlayan bir dişiniz artık yoktur ve siz daha az bir kuvvetle besinleri öğütmeye çalışırsınız.  

implant

Midenize inmeden önce ağızda ezilerek sindirilmeye başlayan besinler eksik diş sayınız oranında daha az öğütülürler. Diğer taraftan boş kalan yerin önündeki ve arkasındaki dişler desteksiz kalırlar ve boşluğa doğru kayma ve devrilme hareketi yapmaya başlarlar. Boşluğun karşı çenesinde yer lana dişlerde kapanış sağlayamadıklarında uzamaya başlarlar ve diş diziniz zaman içerisinde kaymaya başlar.

Dişlerinizin arasında yemek artıkları kalır ve dişlerin daha hızlı çürümesi için uygun bir ortam yaratmış olursunuz. Oysa çekilen dişinizin yerine bir tane implant yaptırarak bütün bu olumsuzlukların önüne geçmek mümkündür.

©Diş Hekimi Sertaç Kızılkaya

 

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Sertaç Kızılkaya

1992 yılında İstanbul Ü. Diş Hek Fak mezun oldu.

Ünüversiteden mezun olduktan sonra estetik diş hekimliği implant ve lamina konularında yurt içi ve yurtdışı birçok mesleki bilimsel kongre ve sempozyumlara katıldı.

Büyük bir hastanenin diş kliniğinde çalıştıktan sonra kendi muayenehanesi kurdu.15 yıldan fazla süre ile muayenehanesinde serbest diş hekim olarak çalıştıktan sonra 2013 yılında İstanbul Küçükçekmece E 5 Yanyol No 108 adresinde bulunan Korudent diş kliniğini kurdu. Halen kendi kliniğinde hasta kabul etmektedir. 

Diş Hekimi Sertaç Kızılkaya

Etiketler
İmplant diş
Dt. Sertaç Kızılkaya
Dt. Sertaç Kızılkaya
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube