Skalptura ile yeni bir yüz yeni bir güzellik

Skalptura ile yeni bir yüz yeni bir güzellik

Hazır dolgular, implantlar arasında kollagen ve hyalurinik asid dışında sıkca kullandığımız güvenli ve uzun etkili diğer bir ürün de, steril apirojen süspansiyon formunda bir poli L laktik asid implantı olan SKALPTURA dır. Sıvı enjeksiyon şeklinde yine muayenahanede veya klinik şartlarında kısa bir işlem olarak kullanılan non invaziv diye adlandırdığımız işlemlerden birisidir. Solüsyon içerisinde poli L laktik asid mikropartikülleri bulunur.

Biyolojik olarak yılılabilen bir sentetik polimerdir. Uzun etkili 24 ay etkili bir dolgu maddesidir. Yüzde ve vücutta bir çok yerde dolgu maddesi olarak doku kayıplarında, volüm kayıplarında, yüzdeki yağ dokusu kaybı ve adrofisinde(hemifacial adrofi) gibi, sonra cilt kırışıklıklarında, cilt çöküntülerinde hatta ve hatta çene ve elmacık kemiklerini daha belirgin hale getirme amacı ile de sıkça kullanılan bir üründür.

Biokompatıbl ve biodegredable özelliği nedeni ile 24 ay süre ile etki gösterir ve sonra etki ortadan kalkar. Enjeksiyonun dolgu maddesinin uygulanışı plastik cerrahın kararına bağlıdır ve bölgeye ve uygulanacak miktara göre farklılık gösterir.

Kişide protein allerjisi veya skaptura bileşimindeki herhangi bir maddeye karşı allerji ihtimali varsa, kişi keloid ve hipertrofik skar eğilimli ise ve uygulanacak bölgede enfeksiyon mevcutsa kullanılmaması önerilir.

Uygulama genellikle 3 seans şeklinde ve 3 - 6 hafta aralarla yapılır.

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ümit Borataç

Op. Dr. Ümit BORATAÇ, 1964 yılında Kıbrıs Lefkoşe'de doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerini Kıbrıs'ta bitirdikten sonra Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimlerini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise İstanbul Şişli Etfal Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı olmuştur. Ayrıca 2 yıl süreyle Londra Queen Mary University Hospital'da ve London Charing Cross Hospital'da Maxillofacial ve Sex Degiştirme Ameliyatları üzerine ihtisas yapmıştır.  9 yıl boyunca devlet hastanelerinde görev yapan Op. Dr. Ümit BORATAÇ, 1997 yılından bu yana özel kliniğinde hastalarını kabul etmekle birlikte İstanbul'da bir özel hastanede de çalışmalarına devam etmektedir. Ayrıca 2009 yılından beri Swiss Care Kliniği Londra'da da hastalarına hizmet vermektedir. ...

Etiketler
Güzellik
Op. Dr. Ümit Borataç
Op. Dr. Ümit Borataç
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube