Sık görülen kalp krizi bulguları

Sık görülen kalp krizi bulguları

Kalp kasını besleyen koroner damarların ani tıkanması sonucu gelişen ölümcül olabilen bir durumdur. Miyokart infarktüsü olarakta isimlendirilir. 

Sık görülen kalp krizi belirti ve bulguları şunlardır:

Göğüs üzerinde basınç, sıkışma, rahatsızlık hissi
Kollara, sırta, boyuna, çeneye yayılabilen göğüs ağrısı
Bulantı, hazımsızlık, mide ekşimesi veya karın ağrısı
Nefes darlığı
Soğuk terleme
Yorgunluk
Baş dönmesi

Belirtilerin sayısı ve şiddeti her insan için farklıdır. Bazı insanlarda kalp krizinin ilk belirtisi ani kalp durması olabilmektedir.

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Murat Turfan

Doç. Dr. Murat TURFAN, 1979 yılında Ankara'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1997 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2003 yılında derece ile tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yaparak Kardiyoloji Uzmanı olmuştur.  Mecburi hizmetini 2009 - 2011 yılları arasında Ankara Etlik Araştırma ve Eğitim Hastanesi'nde yaparak, kısa bir süre Çankırı Devlet Hastanesi'nde görev yapmış ve Bezmialem Vakıt Üniversitesi'nde görev aldıktan sonra 2012 yılında ''Yardımcı Doçent Doktor, 2014 yılında ''Doçent Doktor'' unvanlarını almıştır. Son olarak Medical Park Gaziosmanpaşa Hastanesi'nde çalışmış olan Doç. Dr. Murat TURFAN, Bir çok yurtiçi ve yurtdışı yayınlar ve çok merkezli çalışmaları bulunmakta ve mesleki çalışmalarına Memorial Hizmet Hast ...

Etiketler
Aniden kalp krizi
Doç. Dr. Murat Turfan
Doç. Dr. Murat Turfan
İstanbul - Kardiyoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube