Sigarayı nasıl bırakabilirim?

Sigarayı nasıl bırakabilirim?

Ama nasıl bırakabilirim bilmiyorum?

Artık zamanının geldiğini düşünüyorsunuz ve kararınızı verdiniz. Gerçi biri parmak şıklatsa ve hemence zahmetsizce kurtulsanız sigaradan ne güzel olurdu ama bunun mümkün olamayacağını biliyorsunuz. Ya siz başarısızlıkla bunu deneyimlediniz ya da duydunuz bir yerlerden basitçe olamayacağını. Basitçe bıraktım diyenleri sonradan hep yeniden içerken gördünüz. Hayır bırakacaksam da bunu yeniden başlamamak üzere bırakmalıyım diyorsunuz....

Artık bırakıcam ama nasıl?

Biraz araştırınca kafanız iyice karıştı. İlaçla pat diye bırakırsın diyende var, abi biyorezonans var, kafana bir kablo bağlıyorlar o dakka bitiriyor diyende... Uzatma akapunktur harika diyen var, bence kulağa lazer yaptır bir defada kurtul deyip, "benim amca gitmiş lazere" diye hikayesine başlayan da... Şu lazer de neymiş abi herşeyin bir lazeri çıktı valla hipnoza git bitsin gitsin bu iş diye ahkam kesende...

Peki bu karmaşada nasıl bırakacağımı nasıl bulabilirim?

Aslında paketi sıkıp atsam, sıksam dişimi? yok yok oda olmuyor... Tek tek denesem bu yöntemleri ve hangisi ile bırakabilirim bi baksam? Yok daha neler :) denemeler yapmamalıyım, varsa da bir bırakma şansım onu doğru kullanmalıyım. Umudum azalır ve hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum...

Ama nasıl?

Sigara bırakmada hangi yöntem en etkili ve kısa süreliğine değilde kalıcı olarak beni sigaradan kurtarır?

Sözü uzatmadan belirteyim, göğüs hastalıkları uzmanları arasında sigara bırakma konusunda uzmanlaşmış olan bizler, hangi yöntemle bırakamayacağınız konusunda bilimsel olarak eminiz ve netiz.

Reklamı yapılan ancak bilimselliği kanıtlanmamış ve size sigarayı tesadüfen bıraktırmayı başarsalar bile kısa zaman sonra yeniden içmenize engel olamayan bu başarısız yöntemlerin başlıcaları şunlardır;

IQS 

Hipnoterapi

Akupunktur

Allen Carr

Biorezonans 

Işınlı uygulama yöntemi

Lazer tedavisi

Bitkisel, kimyasal preparatlar

Taklit sigara

Elektronik sigara

(Bu liste, NICE önerilerine bakılarak ve COCHRANE ve Google Schoların yanı sıra 9 ayrı bilimsel veritabanı değerlendirilerek oluşturulmuştur. Bu yöntemler sürekli bıraktırma başarısı kanıtlanamamış, etkisiz ve başarısız olarak sınıflanan yöntemlerdir.)

Şansınızı harcamayın, efsane sigara bırakma hikayelerini de susturup bir yana bırakın... Yıllarca yaşamınızın her anına ve her duygu durumunuza eşlik etmiş sigaradan yani doğru ifade edersek "sigara bağımlılığı hastalığı" ndan kurtulmak için kolaycı, çabukcu ve hemenci, paracı, kesinci yöntemleri araştırmayı bırakın.

Etrafınızda size sigarayı hatırlatan herkes oradayken, işiniz stresiniz sorunlarınız aynı yerdeyken, sigarayı çayla kahveyle yemek sonrası keyifli buluyor ve hala seviyorum sanıyorken öyle pat diye bıraktırsa bile bu yöntemler yeniden içmenize engel olamıyorlar. Şöyle bi 10 gün içmesem bi daha da içmem sanıyorsanız, bilmenizi isterim ki sigara tüm yaşamınız boyunca dişinizi sıkarak özlemenize, ah vah sigara demenize değmeyecek kadar kolay bırakılabilir.

Sonuçta eğer sigara bırakmaya karar vermiş ve bir yöntem seçecekseniz, tüm bu sigara içme hallerinizi ve sizi analiz eden gerçekçi ve akıllı ama bilimsel olarak da başarılı bir teknik ve yöntem seçmelisiniz.

Medikal Sigara Bırakma Tedavisi, sizi analiz eden gerçekçi ve akıllı ama bilimsel olarak da başarısı kanıtlanmı yaklaşımları içerir. Bu tedavi süresince, bağımlılık seviyenize göre gerekli ise ilaç kullanımı dahil etkili tüm tıbbi sigara bırakma yaklaşımlarından, size özel bırakmayı kolaylaştırıcı tekniklerden, eğitimlerden ve kişisel gelişim yaklaşımlarından da faydalanmaktayız.

Uygulanan Sigara Bırakma Tedavisi' nde herhangi bir cihaza sokulmazsınız ancak her hastanın akciğerlerinin durumunu öğrenmek için genel solunum muayenesini yapmaktayız. Solunum fonksiyon testi ile solunum sıkıntısını değerlendirmekte ve çok gerekli ve bırakma sürecinde önem arzeden karbonmonoksit seviyesini ölçmekteyiz...

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Mustafa Irmak

Uzm. Dr. Mustafa IRMAK, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1993 yılında Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2000 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 2005 - 2010 yılları arasında İstanbul Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamlayarak Göğüs Hastalıkları Uzmanı olmuştur.

Uzmanlık eğitimi sonrasında Prof. Dr. Nusret Karasu Göğüs Hastalıkları Hastanesi ve Çukurova Doktor Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'nde görev almış olan Uzm. Dr. Mustafa IRMAK, mesleki çalışmalarına Adana'da bulunan özel muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Sigaranın zararları
Uzm. Dr. Mustafa Irmak
Uzm. Dr. Mustafa Irmak
İstanbul - Göğüs Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube