Sağlıksız dişler

Sağlıksız dişler

Genelde toplum olarak mecbur kalmadıkça diş hekimine gitmeyi sevmiyoruz. Oysa uzman hekimlerimiz, sadece ağız ve diş sağlığımız için değil, vücut sağlığımız için de diş hekimine gitme alışkanlığını edinmemiz gerektiğini belirtiyor.

Sadece şiddetli bir diş ağrısı çekildiği zaman diş hekimine gidenlerin bu ihmalin nelere yol açacağını bilmediği aşikâr. Tedavi edilmeyen diş ve dişeti iltihapları, diş çürükleri vücudun çeşitli bölgelerinde çeşitli rahatsızlıkların ortaya çıkmasına neden oluyor.

Sağlıksız dişler ve etkileri?
Dişeti hastalıklarıyla diyabet arasında ilginç bir bağlantı var. Dişeti iltihabı kan şekerini yükseltiyor, kan şekerinin yükselmesi de dişeti iltihaplarının artmasına neden oluyor.

Diş problemleri hazımsızlığa da neden oluyor. Yemekleri iyice çiğneyemeyen kişiler, yemekleri parçalayamadığından yumuşak yiyecekleri tercih ediyor ve hızlı yemek yediklerinden hazımsızlık çekiyor.

Enfeksiyon riski yüksek!
Kronik diş enfeksiyonuna yol açan bakteriler, birtakım antikorların üremesine neden olarak böbreklerde nefrite yol açıyor. Kalp ve damar hastalıklarını da tetikliyor.

Diş iltihapları, kalp kapakçığında iltihaplanmalara ve kalbi besleyen damarlarda tıkanmaya yol açıyor. Bunların yanı sıra, bazı kulak-burun-boğaz hastalıkları da diş ve dişeti sorunlarının etkisiyle ortaya çıkıyor.

Bu makale 9 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Binnur Toysal Yiğitbaşı

Dt. Binnur TOYSAL YİĞİTBAŞI, Antakya'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerini Antakya’da bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve ardından Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde lisans öğrenimini tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır.  Üniversite eğitimi sonrasında Ankara ve Antalya’da 16 yıl boyunca kendi özel kliniğinde hizmet vermiş olan Dt. Binnur TOYSAL YİĞİTBAŞI, 2013 yılında Özel Markasya Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği'ni kurmuş olup mesleki çalışmalarına halen burada devam etmektedir.  Dt. Binnur TOYSAL YİĞİTBAŞI, Antalya Diş Hekimleri Odasında uzun yıllar Bilimsel ve Eğitim Komisyonlarında çalışmalar yapmış olup, yurtiçi ve yurtdışı eğitim ve seminer programlarına katılarak Diş Hekimliği ve İleri Implant Cerrahisi, Botoks, Dermal Filler - PRP alanlarında İngiiltere, Almanya ve İsviçre’de pe ...

Etiketler
Dişeti hastalıkları ve tedavisi
Dt. Binnur Toysal Yiğitbaşı
Dt. Binnur Toysal Yiğitbaşı
Antalya - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube