Saçlarınız sizden ilgi bekliyor!

Saçlarınız sizden ilgi bekliyor!

Sağlıklı saçların sırrı elbette ki bakımlı olmasıdır. Çünkü çevresel faktörler, güneş ışınları, sürekli fön veya saç tipine uygun olmayan şampuan kullanımı saçları yıpratarak, dökülmesine. canlılıklarını kaybetmesine yol açıyor.

SAÇ DÖKÜLMESİ

Saç dökülmesi ve saç kaybı kadın ve erkeklerde en sık rastlanan estetik sorunlardan biridir. Saçlar dış görünüşümüzde çok önemli bir rol oynadıkları gibi, saçlı deriyi dış etkenlerden koruma ve vücut ısımızı dengelenmek gibi çok önemli görevleri de vardır, Normalde saçlar kendisiııi yenileme k için belli bir oranda dökülür ve yenileri çıkar. Eğer dökülme süreci yenilenme sürecinden hızlı olursa saç dökülmesinden söz edilir ve tedavi gerektirmektedir. Saç dökülmesi çok değişik faktörlere bağlı olabilir. Kansızlık, demir eksikliği, çinko eksikliği, hormonal düzensizlikler (böbrek bezi üstünden salgılanan hormonlar testesterorı, tiroid hormonları), ilaçlar, uzun Süreli geçirilen hastalıklar, stres ve psikolojik faktörler ilk akla gelen sebepler arasında sayılabilir.

Saç dökülmesi sorunu olanlarda, ilk aşamada bu dururnun nedenleri araştırılır.

Kan tahlili, hormon düzeyleri, kullanılan ilaçlar, stres faktörünün olup olmadığına bakılır. Elde edilen sonuçlara göre; ilaçla tedavi şekli ve saç mezoterapisi önerilir.

İlaçla tedavide ağızdan verilen ilaçlar sayesinde kıl kökleri vücut tarafından beslenir.

Özellikle erkeklerde ki bir seçenek finasteriddir, testesteronun DHT' a dönüşümünü engelleyerek saç dökülmesini önemli derecede durdurur. iııcelen saç telleri kalınlaşmaya başlar.

Saç bölgesine uygulanan solüsyonların muhakkak etkileri vardır, fakat genel sorunumuz cildin altına olan etkinin çok az olmasıdır. Minoxidil ve benzeri grup kılcal damarları genişletir. 6·12 ay kullanılması gerekınektedir.

SAÇ MEZOTERAPİSİYLE YENİ VE CANLI SAÇLAR

Saç dökülmesi, saçların zayıflaması ve cansızlaşması gibi durumlarda uygulanabilen bir yöntemdir.

Saç mezoterapisinde; kıl kökleri besleyen vitaminler ve kan dolaşımını artırıcı ilaçlar direk kıl köklerine. çok ince uçlu kılcal iğneler vasıtasıyla enjekte edilir (biotin, bepanthen, B12, çinko, seleriyum. demir ve diğer bir çok önemli ilaç). Son yıllardaki ek ve etkili gelişme minoxidil türevi ilaçların enjekte edilebilir formlarının çıkmasıdır. Uygulama 10-15 dakika sürer. Uygulama sonrası günlük hayata dönülür. 10 - 12 haftalık tedavi süresince ilk dönemde haftada 1 seans, sonra iki haftada 1 seans uygulanan ilaçlarla saç dökülmesi tamamen engellenir ve yeni saçların çıkması ile birlikte saçlarda dolgunluk, hacim artışı, parlaklık. saç kalitesinde yumuşama görülür. Saç mezoterapisi ile yeni ve canlı saçlara kavuşulur, Tedavi sonrasında da ayda 1 seansla etkinin korunmasını öneriyoruz.

SAÇ EKİMİ

Canlılığını tamamen kaybetmiş köklerin aktifliği, elimizdeki birçok yönteme rağmen tekrar sağlanamamaktadır. Bu durumda saç ekimi en başarılı yöntemdir.

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ulvi Güner

Op. Dr. Ulvi GÜNER, 1985 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1991 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise yine Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapmış ve Plastik Rekonstüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur.

Uzmanlık eğitiminin ardından Amerika'da Cleveland Clinic Foundation ve New York Üniversitesi'nde Estetik Cerrahi eğitimi de almış olan Op. Dr. Ulvi GÜNER, meme estetiği, liposelection, endolift, botox ve dolgu malzemesi uygulamaları, burun estetik operasyonu, yüz germe, göz kapağı estetik operasyonu gibi yüz estetik operasyonları ve karın estetiği konularında araştırmalar yapmış ve uzmanlaşmıştır.

Op. Dr. Ulvi GÜNER, İzmir’de bulunan özel kliniğinde hastalarına hizmet vermeye devam etmektedir.  

 

Etiketler
Saç mezoterapisi
Op. Dr. Ulvi Güner
Op. Dr. Ulvi Güner
İzmir - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube