Saçlarınız gücünü prp’den alsın

Saçlarınız gücünü prp’den alsın

Saçlarımız zamanla hacmini yitirir, cansızlaşır ve dökülmeye başlar. Bu durumun nedenlerini sıralarsak;

Yaşla birlikte saç yoğunluğu azalır.

Saçımıza bakım yapmak ya da temizlemek isterken kullandığımız yanlış ürünler saç sağlığımızı etkileyebilir.

Sigara, beslenme alışkanlıkları ve diğer çevresel nedenler saçımızı olumsuz etkileyebir.

Altta yatan bazı hastalıklar, hormon problemleri ve kullanılan ilaçlar da saç sağlığını etkileyebilir.

Bu nedenle saç ve saçlı deri problemleri yaşıyorsak öncelikle bir Deri Hastalıkları Uzmanına baş vurmamız uygun olacaktır. Saç problemlerinin sebebine yönelik tedaviler düzenlendikten sonra saç köklerini güçlendirmek, saç gelişimine destek olmak, saç dökülmesini durdurmak amacı ile saçlı deriye Prp uygulaması yapılabilir.

Saç sağlığı etkilendiğinde saç kökleri yeterince beslenemez bu da saçların cansızlaşmasına, mat ve kuru görünmesine neden olabilir. Zamanla saçta dökülmeler ve açılmalar meydana gelir. Saç ömrü kısalmıştır. Saçlı deriye uygulanan Prp ise bu süreyi uzatmaya yardımcı olurken saçın daha parlak ve daha hacimli bir görünüme erişmesini sağlar. Peki, nasıl yapılıyor bu saç Prp’si? Saçında sorun olan hastanın bir miktar kanı alınır. Bu kan özel bir işlemden geçirilerek ayrıştırılır ve bu ayrıştırma sonucu bir kan ürünü olan Prp ortaya çıkar. Prp kanın trombosit dediğimiz hücrelerinden zengin kısmı ve serum kısmını içerir. Elde edilen bu iyileştirici maddelerden zengin serum saç derisine enjekte edilir. Uygulama öncesi ve uygulama sırasında alınan bazı önlemler sayesinde uygulama esnasında kişinin daha az ağrı duyması sağlanabilir. Bu uygulama alerjik bir reaksiyona neden olmaz. Çünkü enjekte edilen ürün, kişinin kendi kanıdır. Ayrıca kişiden alınan kan yalnızca o kişiye enjekte edilebilir. Bu uygulama sayesinde saç kökleri güçlendirilir. Güçlenen saç, saç derisine daha güçlü tutunur ve orada tutunma süresi uzar. Dolayısı ile saç ömrü uzamış olur. Uygulama kadın veya erkek her iki cinse de yapılabilir. Fakat unutulmaması gereken şudur; bu yöntem bir saç ekimi yöntemi değildir. Prp yöntemi saçları güçlendirmeye yönelik bir destek tedavisidir. Saç kaybını azaltmaya ve yeni saç gelişimini desteklemeye yardımcı olur. Saç ekimi yaptırdıktan sonra saç tellerinizi güçlendirmek amacı ile de yapılabilir. Uygulama seansları kişiden kişiye farklılık gösterir. Uygulamayı yaptıracak olan kişinin ihtiyacı doğrultusunda 3-4 hafta ara ile 3 ya da 4 seans uygulanabilir. Doktorunuz Prp tedavisine mezoterapi, dermapen gibi başka tedavi yöntemlerini kombine edebilir. Kanser hastalarında prp uygulaması yapılmaz. Uygulamayı yaptırdıktan sonra saç problemlerindeki iyileşme, dökülmenin azalması bazı kişilerde 1-2 haftada gözlemlenirken, bazı kişilerde 3-4 seans uygulama sonrası sonuç alınabilir. Bu uygulamalar sonrasında saç dökülmesi azalır, yeni saç gelişimi gözlenir, saç canlılığı, parlaklığı, yoğunluğu artar. Her dermokozmetik uygulama da olduğu gibi saç problemlerine yönelik uygulanan Prp’nin de, uygun sağlık koşulları sağlanmış ortamlarda, doktor tarafından yapılması gerekir.

Bu makale 28 Eylül 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Ayşegül Güney

Uzm. Dr. Ayşegül Güney, 1978 yılında doğmuştur. Tıp eğitimini 2001 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamladı. İhtisasını ise Dermatoloji branşında Mersin Üniversitesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı'nda sürdürerek 2009 yılında uzman doktor unvanını aldı. Dr. Güney'in özel ilgi alanları arasında Genel Dermatoloji, Dermatolojik Cerrahi, Kozmetik Dermatoloji, Akne(sivilce), Atopik Dermatit, Egzemalar, Deri Kanserleri, Kaşıntı, Psöriazis(sedef ),Vitiligo, Behçet Hastalığı,Güneş Lekeleri,Tırnak Hastalıkları Dermatolojik cerrahi uygulamalar: Radyofrekans koter, kriyoterapi, tırnak çekimi, benlerin çıkartılması, erken evre deri kanserlerinin çıkartılması, epidermal kistlerin çıkarılması, Botox ve Dolgu uygulamaları, Dermoroller uygulamaları, Peeling, Mezoterapi, PRP,Gençlik Aşısı, Lazerler ve Lazer Epilasyon yer almaktadır. Dr. ...

Etiketler
Saç dökülmesinin tedavisi
Uzm. Dr. Ayşegül Güney
Uzm. Dr. Ayşegül Güney
Mersin - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube