Saç nakli (ekim) ekibi kimlerden oluşmalı ?

Saç nakli (ekim) ekibi kimlerden oluşmalı ?

Saç ekimi asıl manası ile saç naklinin daha verimli ve tatmin edici sonuçlar verebilmesi için bu işlemi gerçekleştiren ekibin bazı vasıfları taşıması gerektiği aşikardır.

Bugün ne yazık ki başında hiç bir doktor bulunmayan, öğretmen, asker, memur emeklisi bir takım insanlar birkaç hemşireden ekip kurmakta ve saç nakli işlemini hiç sağlıklı olmayan koşullarda uygulamaktadırlar.

Saç nakli tanımı itibarı ile saçın yoğun olan ve dökülmeye daha dirençli olarak programlanmış bölgelerinden saçsız alana saç dokusu transferidir. Her doku 1-3 saç kökü içermektedir. FUE yönteminde bu dokular tek tek alınırken, FUT yönteminde enseden çıkartılan dokudan bu üniteler kesilerek elde edilir.

Doktor olmayan veya doktor olup da uzmanlığı bulunmayan kişiler doku ile saç kökü ayrımını bile yapamamakta ve insanlara çok fazla pozitiflik aşılayarak gereğinden daha fazla hastaların hayal görmelerine neden olmaktadırlar.

Saç nakli ekibinin başında mutlaka bir Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanının ve bir Anestezi Uzmanının bulunması gerekmekte, bunun yanında da bu konuda özel eğitilmiş 2-3 kişilik sağlık ekibinin varlığı da gözetilmelidir. Plastik ve Estetik Cerrahi hekiminin planlaması, dokuya olan saygısı ve hastaya vereceği öneriler başarıda seviye atlatabilmektedir.

Saç nakli sihirli bir olay değildir. Saçsız alanı çok geniş insanlarda özellikle çok büyük beklentiler içine sokulmuş kişilerde hayal kırıklığı yaratabilir. Ekibin gerçekten vasıflı olması ve bilimsel yaklaşımı hem hasta hem de hasta doktor ilişkisinde yapıcı rol oynamaktadır.

 

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Gökhan Özerdem

Etiketler
Plastik cerrahi
Op. Dr. Gökhan Özerdem
Op. Dr. Gökhan Özerdem
Antalya - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube