Romatizma tedavisinde kullanılan yeni teknolojiler

Romatizma tedavisinde kullanılan yeni teknolojiler

Romatizma Tedavisinde Kullanılan Yeni Teknolojiler

HİLTERAPİ (LAZER TEDAVİSİ)

Romatizmal hastalıklar grubunda yer alan rahatsızlıkların çok fazla sayıda olması ve yaşam kalitesini etkilemesinden dolayı bu alandaki çalışmalara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Bu çalışmalarda olumlu sonuç veren ve romatizmal hastalıkların tedavisinde kullanılan yeni fizik tedavi yöntemlerinden biri de; "Yüksek Enerjili Lazer Tedavisi" olarak bilinen HILT.

Lazer tedavisi; ağrıdan kurtulmanın en iyi yollarından biridir

HILT  ile güvenli bir şekilde tepki vermeyen dokuları canlandırma ve diğer terapi yöntemlerinin yetersiz kaldığı patolojileri başarılı bir şekilde tedavi etmek mümkündür. Lazerin bilindiği gibi pekçok çeşidi vardır. Bu yöntemlerden biri olan Nd:YAG Lazerin yüksek gücü, normal uygulamalardan farklı olarak daha fazla miktarda enerjinin dokunun daha derin bölgelerine nüfuz etmesini mümkün kılmaktadır. Bu sebeple sadece derin kas ve tendon patolojilerinde değil, aynı zamanda kronik ve dejeneratif yangı süreçleri sonucu ortaya çıkan durumların tedavisinde de şaşırtıcı derecede etki sağlanmaktadır.

Hilterapi yöntemi ile ilk uygulamada ağrının hafifletilmesi, daha az seans ile fonksiyonların hızlı bir şekilde eski haline döndürülmesi ve tedavinin kısa sürede tamamlanması mümkündür. FDA (Amerikan Gıda ve ilaç Dairesi) onaylı bu yeni yöntemin  yararları bilimsel olarak kanıtlanmış ve sağlık organları tarafından tasdik edilmiştir.
Yüksek yoğunluklu lazer tedavisinde amaç; ağrının geçici olarak giderilmesi değil, hastanın kalıcı ve kesin tedavisinin yapılmasıdır.

Kısa sürede tedavi edici, iltihap giderici ve ağrı kesici etki sağlıyor

*Akut ve kronik spor yaralanmaları
*Ayak Bölgesi Ağrıları
*El ve Ayak Bileği Ağrıları
*Ezilme, Çarpma Ağrıları
*Diz Ağrıları
*Dirsek Ağrıları
*Eklem iltihabı

*Bel Ağrıları
*Boyun Ağrıları

Hilterapi yöntemi spor yapanlarda başarıyla kullanılıyor

Hangi sporu yaparsanız yapın tendon iltihabının, tenisci dirseği gibi zorlanmaların, travmaların ve burkulmaların her an karşımıza çıkabileceğini ve bu rahatsızlıklardan sonra olabildiğince hızlı eski halimize geri dönmemiz gerektiğini biliyoruz.
Bu durumlarda LAZER ilk seanstan itibaren olumlu sonuç vermeye başlar. Bir çok spor dalları ile uğraşan profesyonellerin HILT yöntemine güvenmelerinin en önemli nedenleride budur. Çok kısa sürede ağrısız büyük ölçüde hafifler ve yeniden eski performansınıza kavuşursunuz.

Lazer tedavisi yaşam kalitesini artırıyor

Kas-iskelet sisteminde her türlü ağrı üzerinde etkili sonuçlar sağlayan yüksek enerjili lazer tedavisi dokunun ihtiyaçları olan maddelerin üretimine katkı sağlıyor, uyarıyor.
Bu çeşit lazer tedavisi; fiziksel formda olmak, kemik kırılması veya cerrahi müdahalelerden sonra tekrar eski işlevselliği kazanmak, sorunsuz ve düzenli bir şekilde aktivitelerine devam etmek ve hepsinden de önemlisi yüksek bir yaşam kalitesi elde etmek için en etkili çözüm yollarından biridir. Rehabilitasyon ve ağrının ortadan kaldırılması sürecinde çok hızlıdır. Pekçok yaygın ağrılı durumda, kısa sürede uzun vadeli etki yapar.

 

Bu makale 20 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Mehmet Portakal

Ermenek’te doğdum. 1992 yılında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldum. İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon alanında uzmanlık eğitimimi ve Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Biyokimya doktoramı tamamladım. Romatizmal Hastalıklar, Osteoporoz (Kemik Erimesi), Fibromiyalji (Kas Romatizması), Antioksidanlar gibi konular üzerine çalışmalarım, yerli ve yabancı basında yayımlanmış makalelerim bulunmaktadır. Kon TV’de haftalık yayınlanan bir sağlık programım devam etmekte; çeşitli dergi, gazete ve internet haber sitelerinde köşe yazılarım yer almaktadır. Hekim olarak; ruh ve beden sağlığının birlikte ele alınması gerektiği düşüncesindeyim. “Dünyayı nasıl görmek istiyorsak, dünyamız da öyle olacaktır.” felsefesiyle hastalarımıza, dolayısıyla topluma ve insanlığa faydalı olabilmek amacındayız. Uzm. ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Uzm. Dr. Mehmet Portakal
Uzm. Dr. Mehmet Portakal
İstanbul - Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon
Facebook Twitter Instagram Youtube