Ramazan bayramında beslenme

Bayram gününe başlangıç olarak aile ile yapılan ziyafet şeklinde kahvaltılar olacaktır .

Ramazan bayramında beslenme

Bu kahvaltınızda peynir, zeytin, yumurta, domates, salatalık, yeşillik ve tatlı isteğinizi sabit tutmak içinmeyve marmelatı gibi kalorisi düşük alternatifleri tercih edebilirsiniz. Sıcak pide ve beyaz ekmekler çekici gelse de kan şekerinizi düzenli tutmak ve sindirim sorunu yaşamamak için tam buğday ekmekleri tercih edebilirsiniz.
Yavaşlamış olan metabolizmanızı eski formuna kavuşturmak için, düzenli 3 ana öğün, 2-3 ara öğün beslenme şekline geçmeli,

Bayram boyunca gelecek olan misafirlerinizin sağlığını da düşünerek şekerlemeler yerine kâselerin içini kuru meyveler ve kuruyemişlerle süsleyebilirsiniz.
Kuru meyveleri tercih ederken nişasta ve şeker ile kurutulan meyvelerden uzak durmalısınız.
Gün içerisinde birden fazla ziyaretiniz olacaksa yediğiniz şekerlemelere dikkat etmenizde fayda var
Hatta kuru meyve ve hafif tatlıları ara öğün yaparak metabolizmanızın hızlanmasına yardımcı olabilirsiniz.
Oruç tuttuğunuz süre boyunca sıvı tüketiminiz 1 litre kadar olmaktadır .Bu uzun süreli kaybını yerine koymak için her yediğiniz ikramlıktan sonra 2 bardak su içebilirsiniz.

Günde en az 45 dakikalık yürüyüş şeklinde de olsa mutlaka hareket etmeli,

Bu makale 5 Nisan 2024 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Pelin Erdoğan

1995 yılı Adana doğumludur. 2013 -2015 yılında Mersin Üniversitesi Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakım Bölümü Onur Öğrencisi olarak bitirdi. Ardından 2015-2019 yılında Artvin Çoruh Üniversitesi Sağlık Bilimler Fakültesi Beslenme Ve Diyetetik Bölümünden mezun oldu .Pandemi dönemi online olarak danışmanlık verdi. Şuan Güzelyalı Hastanesinde yüz yüze danışmanlık vermektedir.

Etiketler
Ramazanda beslenme
Dyt. Pelin Erdoğan
Dyt. Pelin Erdoğan
Adana - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube