Psikolojik gelişim

Bilmeniz gerekenler :

Psikolojik gelişim

- Bazı psikolojik teoriler, çocuğun yaşamındaki çeşitli aşamalar boyunca gelişimine odaklanır. Örneğin, Erickson'un Psikososyal Gelişim Teorisi. Diğerleri ise Kohlberg'in Ahlaki Gelişim Teorisi'nde olduğu gibi 'ahlaki gelişim' gibi belirli nitelikleri nasıl (ve ne zaman) oluşturduğumuzu araştırmaktadır.

- Büyük teoriler, Sigmund Freud, Eric Erickson ve Jean Piaget gibi Psikoloji alanındaki büyük figürler tarafından önerilen başlıca teorik çerçevelerdir. Bunlar bilişsel gelişimi, psikososyal ve öğrenme aşamalarını vb. kapsayan teorilerdir.

- Sigmund Freud'un Psikanalitik teorisi, her çocuğun çeşitli psiko-cinsel aşamalardan geçmesi gerektiği ana kavramlarını önermektedir. Bu aşamaların her biri çocuğun belirli yaşlarında ortaya çıkar ve eğer çocuk o aşamaya takılıp kalırsa ve o aşamadan sağlıklı ve kolay bir şekilde geçemezse, o zaman kişinin yetişkinliğinin ilerleyen dönemlerinde belirli bir psikolojik bozukluk geliştirme şansı çok yüksek olacaktır.

- John Bowlby'nin Bağlanma Teorisi, yeni doğan bir bebek ile genellikle anne olan birincil bakıcısı arasında derin ve uzun süreli bir psikolojik bağ olduğunu varsayar. Bağlanma teorisi, bu bağlanmanın kalitesinin bireyin yaşamının ilerleyen dönemlerindeki refahını etkileyebileceğini öne sürer.

- Jean Piaget'nin Bilişsel Gelişim teorisi, çocukları "doğrudan çevre üzerinde hareket ettikçe düşünceleri gelişen meşgul, motive olmuş kaşifler" olarak görür.

 

 

LEYLA ASLANLI GÖKMEN

Bu makale 30 Mayıs 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Aile Danışmanı Leyla Aslanlı Gökmen

Leyla Aslanlı Gökmen, 1993 yılı Aralık ayında Azerbaycan Cumhuriyeti Bakü de doğdu. 2005 — 2008 yılları dahilinde Azerbaycan Müzik Okulunda Fortepiano aleti üzere eğitim alarak yüksek notlarla bitirdi. 2009−2011 yıllarında Azerbaycan Müzik Akademisinde Fortepiano olmak üzere eğitimini bitirdi. 2011−2012 Yıllarında Müzik Akademisinde Vokalist olarak eğitim aldı. Sonra Uluslararası hazırlanmış sınavlardan geçerek 2012 -2017 yıllarında Ukrayna Üniversitesinde Pedagojik eğitim almaya hak kazandı ve Üniversite eğitimini yüksek notlarla bitirdi. Bir pedagog olarak hayatına devam etti. Daha sonra Turkiye Cumhuriyetine geldi. Burada çalışmaya ve yaşamını devam ettirmeye başladı. Mesleği online olarak devam etti. Eğitim vererek ve pedagojik uygulamalarla online çalışıyordu. Ama aynı Zamanda yetkisi olduğu için Ilişki ve Evlilik Koçu ve Yaşam Koçu, ...

Etiketler
Psikolojik destek
Aile Danışmanı Leyla Aslanlı Gökmen
Aile Danışmanı Leyla Aslanlı Gökmen
Antalya - Aile Danışmanı
Facebook Twitter Instagram Youtube