Prp doğal dolgu

Prp doğal dolgu

               Hücresel tedavi PRP,2010 yılında plastik cerrahinin en çok ilgi çeken ve artık yaygın olarak kullanılmaya başlanan bir genetik mühendisliği harikası bu hücresel tedavi bazı cerrahi işlemlerle kombine olabileceği gibi botox ve dolgu işlemlerine alternatif yada onlarla kombine kullanılmaya başlandı.

              Yüz gençleştirmede cilt altından kaybedilen bir çok madde prp sayesinde daha genç daha diri daha canli ,kırışıklıkları azalmış bir yüz sadece doğal bir yöntemle kişinin kendisinden elde edilen kök hücreler sayesinde yabancı madde vermeksizin herhangi bir allerji riski vb olaksızın kolay ve alternatif tedavilere göre nisbeten ekonomikde sayılan bu tedavi 2010 yılından sonra artık en az dolgu botox kadar konuşulacak.

            Doğal yoldan elde edilen kök hücreler ile cilt altında eksilen yağ dokusu, bağ dokusu, kolllagen lifler ,elastik lifler bunların hepsinin yeniden yerine konması için olmassa olmaz bir tedavi yöntemi ki ben buna doğal kollagen doğal hyalurinik asit diyorum.
 

           Botoxu bir yılan zehiri dolgu da allerjik reaksiyon vb yan etkisi olabilecek bir yabancı madde olarak düşünen ve uygulanmasını kabul etmiyen bir çok kişi bu doğal ve risksiz yöntemi kolayca uygulayacak.
 

           Bu yöntem ayrıca yüz gençleştirmede dolgu botox alternatifi olarak sınırlı kalmıyacak bir çok invaziv ve non invaziv uygulamada ya tek başına yada kombine kullanılacak.Bunlar yüz de istenmeyen lekelerin pigmentasyonların tedavisi,akne tedavisi akne sekellerinin tedavisinde dermabrazyon ve dermaroller ile kombine kulalanılacak hatta dermabrazyonda muhakkak birlikte kullanılacak.Ayrıca saç ekiminde  ve saç mezoterapisinde muhakkak birlikte kullanılacak,saç ekimi yapılmış vakalara da mutlaka saç ekimi sonrası önerilecektir..Saç ekimi için henüz erken diye düşündüğümüz ve mezoterapi ile gitmeyi düşündüğümüz erken vakalarda henüz tam kellik oluşmamış vakalarda mezoterapi ile muhakkak birlikte uygulanacak bir yöntemdir.
 

             PRP de dikkat edilecek husus yapılan işlemin PRP den ziyada ppp olmamasıdır.Bu ne demektir,prp de amaç 1 ml de 1 milyonun üzerinde kök hücre elde etmektir ancak piyasada bir çok merkezde uygulanan ve orijinal olmıyan kitler  kulanılarak yapılmaya çalışılan bu işlem olsa olsa ancak ppp olarak adlandırılır.Bu yöntem sakıncalı olmasada ancak yararı da olmıyacak bir uygulama olabilir.
 

             Bu işlem nasıl uygulanır;hastadan steril şartlarda 10cc ila 150 cc  ye kadar kan alınır.Bu kan yaklaşık 15 dakika sürecek 2 ayrı işlemden geçirilir elde edilen kök hücreler öncelikle 1ml de 1 milyonun üzerinde olan kısım sonra gerekirse daha düşük konsantrasyonda olan kısımda boşa heba edilmesin diye tedaviye ilave edilebilir öncelikle en ihtiyaçlı bölgeye botox dolgu işlemindeki gibi küçük enjeksiyonlar şeklinde yada dermaroller kullanılarak da özellikle dermarolleri cilt leke tedavisinde ve saçolgularında tavsiye ediyoruz,yaklaşık 3 - 5 dakikalık bir seans şeklinde uygulanır.Bu uygulama en az iki gerekli olgularda da 4 seans şeklinde uygulanır.Seans aralıkları 15 ila 1 ay arasında tutulur.
 

             Bahsedilen kök hücreler vucudun herhangi bir yeri yaralandığında aktif ale gelen ve yarayı iyileştirici özelliğe sahip growht faktör içeren hücrelerdir.Dolayısıile uygulanan bölgede eksilen ihtiyaç duylan hangi hücre tipi varsa ona farklılaşma özelliği gösteren hücrelerdir.
 

            Bu hücreler uygulanan bölgede kanlanmayı artııcı,ve kök hücre uyarıcı etkiye sahiptir.
 

            FDA onaylı bir tedavi yöntemidir ve güzelleşme ,gençleşme ,leke tedavisi yanı sıra saç tedavisinde ,saç ekiminde kolayca ve hiç bir yan etki olmaksızın kullanılacak bu yöntem ayrıca zor iyileşen akne sekellerinde hatta çok zor iyileşen hatta iyileşmiyen  diabetik ayaklarda, diyabetik yaralarda da sıkça kullanılacak bir tedavi yöntemidir.

 

Bu makale 17 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ümit Borataç

Op. Dr. Ümit BORATAÇ, 1964 yılında Kıbrıs Lefkoşe'de doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerini Kıbrıs'ta bitirdikten sonra Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimlerini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise İstanbul Şişli Etfal Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı olmuştur. Ayrıca 2 yıl süreyle Londra Queen Mary University Hospital'da ve London Charing Cross Hospital'da Maxillofacial ve Sex Degiştirme Ameliyatları üzerine ihtisas yapmıştır.  9 yıl boyunca devlet hastanelerinde görev yapan Op. Dr. Ümit BORATAÇ, 1997 yılından bu yana özel kliniğinde hastalarını kabul etmekle birlikte İstanbul'da bir özel hastanede de çalışmalarına devam etmektedir. Ayrıca 2009 yılından beri Swiss Care Kliniği Londra'da da hastalarına hizmet vermektedir. ...

Etiketler
Plastik cerrahi
Op. Dr. Ümit Borataç
Op. Dr. Ümit Borataç
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube