Prostat hastalıkları ve cerrahi tedavi yöntemleri

Prostat hastalıkları ve cerrahi tedavi yöntemleri

Prostat mesane altında yer alan, mesaneden çıkıp dışarı açılan idraryolunu çepeçevre saran birsalgı bezidir. Prostatın genç erkeklerde 'Prostatit' denilen iltihaplanmaları, orta ve ileri yaşlarda iyi huylu büyümesi ve kanseri sıklıkla görülür. 45 yaşından itibaren hererkeğin senede birdefa üroloji muayene yaptırması gerekir.

Prostat Büyümesinin Belirtileri Nelerdir ?

Sık sık idrara gitme, gece idrara kalkma, kesik kesik, damla damla idrar yapma, idrar kesesini tam boşaltamama hissi, idrartutmada güçlük, idrarakış gücünde azalma, idraryapmaya başlarken zorlanma gibi şikayetler prostat büyümesini akla getirmelidir.

Cerrahi Tedavi Yöntemleri Nelerdir ?

Açık prostat ameliyatı

Kapalı prostat ameliyatı (TUR)

Lazerle prostat ameliyatıdır.

Prostat Ameliyatiarında Son Teknoloji: TUR

Prostat büyümesinin en yaygın tedavisi kapalı ameliyat olarak da bilinen TUR yöntemidir. TUR yönteminde; herhangi bir kesi yapılmadan idrar borusundan girerek ameliyat yapılmakta ve bu nedenle hastalardaha çabuk iyileşmektedir. Doğru yapılan kapalı prostat ameliyatı TUR ile; hastanede 3 gün kalarak, yarasız ve acısız olarak normal hayata kavuşmak mümkün olur.

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Ramazan Yavuz Akman

Prof. Dr. Ramazan Yavuz AKMAN, 1965 yılında Uşak'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1984 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1990 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 1990 - 1995 yılları arasında Ankara Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaparak Üroloji Uzmanı olmuştur. Mecburi hizmetini 1996 - 1997 yılları arasında Birecik Devlet Hastanesi'nde yapmış olan Prof. Dr. Ramazan Yavuz AKMAN, 2004 yılında ''Doçent Doktor'' unvanı almış ve 1997 - 2008 yılları arasında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görev almıştır. 2008 - 2017 yılları arasında Başkent Üniversitesi İstanbul Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde, görev almış ve bu süre içerisinde 2013 yılında ''Profesör Doktor'' unvanını almıştır. Prof. Dr. Ramazan ...

Etiketler
Prostat tedavisi
Prof. Dr. Ramazan Yavuz Akman
Prof. Dr. Ramazan Yavuz Akman
İstanbul - Üroloji
Facebook Twitter Instagram Youtube