Profesyonel cilt bakımı

Profesyonel cilt bakımı

Cildimiz dış dünyaya karşı korunma kalkanı olmasının yanı sıra, kendini sürekli yenileyen en büyük organımızdır. Cildimizin pürüzsüz, canlı, parlak olması sağlık ve güzellik göstergesidir. Uygun şekilde temizlenen ve nemlendirilen cilt, kendini daha iyi tamir eder ve yeniler. Bu nedenle cildimizin temel bakımını ihmal etmemeliyiz. Cilt tipi belirlenerek, peryodik aralıklarla yapılan cilt bakımı cilt sağlığı ve güzelliğimizi korumaya yardımcı olur. Problemsiz ciltlerde koruma amaçlı cilt bakımları yapılabilir. Buna karşılık cildimizde pütürlenmeler ya da siyah noktalar görmeye başladıysak, yağlanmamız arttıysa, sivilceler çıkıyorsa, lekeler oluşmaya başladıysa, eski parlaklığını ve canlılığını kaybettiyse, kırışıklıklar
belirginleşmeye başladı ise bir Dermatoloji uzmanına baş vurmalı ve uygun bakım proğramları konusunda bilgi almalıyız.

Profesyonel cilt bakımı uygulamalarında amaç, cildi ölü hücrelerden, gözenekleri tıkayan sebum ve kirden arındırmak, nemlendirmek ve bakımını sağlamaktır. Uygun şekilde temizlenen ve nemlendirilen, toksinlerden arındırılan cilt nefes alır, canlanır, yenilenir. Ayrıca son dönemde geliştirilen Aquapeel gibi cilt bakım sistemleri oldukça etkin derinlemesine temizlik ve masaj uygulaması sağlayabilmektedir. Profesyonel ürünler ve cihazlar eşliğinde yapılan bu cilt bakım proğramları yaklaşık 1-1,5 saat sürer. Gelişmiş cihazlar ve ürünler yardımı ile bu süre 30-40 dakikaya da indirilebilir. Cilt bakımında kullanılan ürünler kişinin cilt tipine göre belirlenir. Örneğin akneli ve yağlı ciltler için farklı özellikte, su bazlı ürünler tercih edilirken, kuru ciltlerde daha yoğun ürünler ve serumlar kullanılabilir. Kullanılan ürünlerin profesyonel ürünler olması ve uygulayıcının bu konuda tecrübeli olması önemlidir.

Dermokozmetik profesyonel ürünler ile yapılan cilt bakımı çeşitli şekilde tanımlanabilir.

Akneli cilt bakımı

Yağlı cilt bakımı

Normal cilt bakımı

Hassas cilt bakımı

Kuru cilt bakımı

Sarkma ve kırışıklıklara karşı cilt bakım

Lekeli cilde uygun cilt bakımı

Cilt dengeleyici cilt bakımı vs.


Yapılacak bakım cilt tipine göre tanımlandıktan sonra uygulanacak ürün grubu ona göre belirlenir. Her ürünün ayrı bir uygulama tekniği ve sırası olup, bu düzen uygulayıcı tarafından hassasiyetle takip edilir. Ayrıca bakım sırasında ürünler cilde uygulandıkça çeşitli masaj teknikleri ile de kan ve lenf dolaşımı hızlandırılır. Ölü hücrelerden ve sebumdan arındırılan, dolaşımı hızlanan cildin oksijenlenmesi ve beslenmesi artar.

Cilt bakımı yapılacak kişinin yaşı da uygun bakımı seçmede önemlidir. Genç problemsiz ciltlerde daha yumuşak bakımlar tercih edilirken, 25 yaş sonrası problemsiz ciltlerde temel bakım ayda bir kez yapılabilir. Ancak 40 yaş ve üzeri kişilerde ciltte kollojen ve elastin miktarı azalmaya, cilt elastikiyetini kaybetmeye, sarkmaya, kırışıklık oluşturmaya başlamıştır. Bu yaş gurubunda yaşlanma karşıtı daha yoğun bakımlar yapmak gerekebilir.

Düzenli yapılan bakımlar ile cilt daha nemli, parlak, canlı görünecektir. Belli peryodlarla yapılan cilt bakımları, yaşlanma etkilerini azaltmaya, henüz sorun oluşmadan cildinizin gençliğini ve güzelliğini koruyamaya, tıbbi müdahale ihtiyacını azaltmaya yardımcı olur. Sağlıklı günler dilerim.

Bu makale 28 Eylül 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Ayşegül Güney

Uzm. Dr. Ayşegül Güney, 1978 yılında doğmuştur. Tıp eğitimini 2001 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamladı. İhtisasını ise Dermatoloji branşında Mersin Üniversitesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı'nda sürdürerek 2009 yılında uzman doktor unvanını aldı. Dr. Güney'in özel ilgi alanları arasında Genel Dermatoloji, Dermatolojik Cerrahi, Kozmetik Dermatoloji, Akne(sivilce), Atopik Dermatit, Egzemalar, Deri Kanserleri, Kaşıntı, Psöriazis(sedef ),Vitiligo, Behçet Hastalığı,Güneş Lekeleri,Tırnak Hastalıkları Dermatolojik cerrahi uygulamalar: Radyofrekans koter, kriyoterapi, tırnak çekimi, benlerin çıkartılması, erken evre deri kanserlerinin çıkartılması, epidermal kistlerin çıkarılması, Botox ve Dolgu uygulamaları, Dermoroller uygulamaları, Peeling, Mezoterapi, PRP,Gençlik Aşısı, Lazerler ve Lazer Epilasyon yer almaktadır. Dr. ...

Etiketler
Akneli cilt bakımı
Uzm. Dr. Ayşegül Güney
Uzm. Dr. Ayşegül Güney
Mersin - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube