Pressure point theraphy ( basınç nokta tedavisi )

Pressure point theraphy ( basınç nokta tedavisi )

BASINÇ NOKTA TEDAVİSİ

Basınç nokta terapisi ; gerilim ve agrı yaratan tetik noktalar üzerine uygulanan basınç sayesinde kan dolaşımının artırılması ile yapılır.Basınç terapisi akupunktur noktaları üzerine uygulanır ve yumuşak ama sağlam bir parmak basıncı gerekir.Basınç terapisi ile hastalıklara karşı direnç artar ve agrılarda belirgin rahatlama saglanır.

Yorgunluk,stres,travma ,kimyasal dengesizlik nedeni ile kan dolaşımı zayıflar laktik asit salgılanır ve kas grupları gerginleşir ve spazma uğrar.Uygulanan basınç ile bu alan rahatlatılır ve kan bu bölgede serbest bırakılarak rahat akması saglanır, kas liflerindeki gerginlik ortadan kaldırılır, oksijen ve besin maddelerinin bu bölgeye ulaşması sağlanır hem psikolojik hemde fiziksel olarak belirgin rahatlık sağlar.

Uygulama yumuşak ama sağlam bir basınç ile yaklaşık olarak 3 dakıka uygulanır.Burda önemli olan basıncın yeterli derecede sağlam olmasıdır basınç esnasında agrı oluşması normaldir.

Basınç terapisi özellikle FİBROMYALJİ,MYOFACİAL AGRI SENDROMUNDA,Her türlü sırt ,boyun bel bölgesindeki kas agrılarında kas spazmlarında oldukça etkili bir tedavi yöntemi

 

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Fzt. Mehmet Ünal

Fzt. Mehmet Ünal, lise eğitimini 2000 ile 2004 yılları arasında Karaman Sağlık Meslek Lisesi Acil Tıp Teknisyenliği bölümünde tamamladı. 2005 ile 2007 yılları arasında Kocaeli Üniversitesi'nde İş ve Uğraşı Terapisi Bölümü'nde eğitim aldıktan sonra 2007 yılında İstanbul Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümünü kazandı, 2010 yılında ise mezun oldu. Yüksek lisansını da 2012 yılında Yeditepe Üniversitesi Ortopedik ve Sporcu Rehabilitasyonu bölümünde tamamladı. Fzt. Mehmet Ünal, 2007 yılında 3 ay süresince Denizli 112 Acil Yardım İstasyonu'nda; 2010 ile 2012 yılları arasında Kocaeli Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Ortopedik Rehabilitasyon Bölümü'nde; 2012 yılı Ekim ayı itibariyle Kocaeli Fizomer Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde görev aldı. Hale Fizomer Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde çalışmala ...

Fzt. Mehmet Ünal
Fzt. Mehmet Ünal
Kocaeli - Fizyoterapi
Facebook Twitter Instagram Youtube