Popo kaldırma ( gluteal augmentasyon)

Popo kaldırma ( gluteal augmentasyon)

      Evet artık bayanlardan sonra erkeklerde de moda oldu.En az 20 yıldır uygulanan bu yöntem atık erkeklerinde başvurduğu bir yötem.

        Yapılan ameliyat tüm diğer esteik ameliyatlardaki uyulması gereken kuralları içeriyor.Başta bu işi iyi bilen bir plastik cerrah olması, ayrıca bu işin standartları yüksek bir hastanede ve uygun ameliyathane koşullarında olması şart ve diğer tüm cerrahi kurallar burdada geçerli.

         Ameliyet protezli. yağ enjeksiyonu hatta hazır dolgu maddesi enjeksiyonu yada özellikle yaşlılarda popo sarkması ve volüm kaybı olan kişilerde kesi ve fleb kaydırma metodu ile kendi vücudundan oluşturulan doğal protezle yapılmak suretiyle bir kaç şekilde ve ayrıca dikişli kesi izi olan ve olmıyan şeklinde ayrılabilir.

      Yapılan işlem bir yağ enjeksiyonu şeklinde yapılmışsa kalıcılığı daha zayıf ve bir de hastanın aşırı kilo alıp vermesi ile etkilenebilecek bir durum söz konusu olabilir.

      Uygun vakada gerek protez gerekse yağ enjeksiyonu ile yapılacak popo büyütme ameliyatı, hasta değerlendirilip, uygun görüldükten sonra isteyen her hastaya yapılabilecek bir ameliyattır.

      Erkek vücüdununda artık bayan vücudu gibi görselliğinin önem kazanması, medyada reklam sektöründe yazılı renkli basında erkek vücutlarınında kullanılıyor olması ve bu trendin giderek artması erkeklerde de bu ameliyatlara ilgiyi artırdı.

      Ameliyat kesi yapılarak veya kesi yapılmaksızın olabilir. Kesi yapılan ameliyatlarda ya popo cerrahi olarak yukarı çekilir ve vücuttan hazırlanan bir fleb doğal protez görevi görür ki bunu daha çok yaşlılarda tercih ederiz, bazende göğüs, baldır gibi diğer bölgelerin büyütülmesinde kullandığımız protezlerin popoya uygun olanları ile kilot içerisinde gluteal olukta gizli kalıcak bir küçük kesi ile bu işi bitiririz.

      Yağ enjeksiyonu ile popo büyümede ise hiç bir kesi izi olmaz.

       Hasta isterse vede doktor da uygun görmüşse ayni seansda vücudun başka yerleri ile ilgili burun, meme , karın vs gibi ameliyatlarda kombine olarak yapılabilir.

     

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ümit Borataç

Op. Dr. Ümit BORATAÇ, 1964 yılında Kıbrıs Lefkoşe'de doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerini Kıbrıs'ta bitirdikten sonra Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimlerini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise İstanbul Şişli Etfal Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı olmuştur. Ayrıca 2 yıl süreyle Londra Queen Mary University Hospital'da ve London Charing Cross Hospital'da Maxillofacial ve Sex Degiştirme Ameliyatları üzerine ihtisas yapmıştır.  9 yıl boyunca devlet hastanelerinde görev yapan Op. Dr. Ümit BORATAÇ, 1997 yılından bu yana özel kliniğinde hastalarını kabul etmekle birlikte İstanbul'da bir özel hastanede de çalışmalarına devam etmektedir. Ayrıca 2009 yılından beri Swiss Care Kliniği Londra'da da hastalarına hizmet vermektedir. ...

Etiketler
Estetik cerrahi
Op. Dr. Ümit Borataç
Op. Dr. Ümit Borataç
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube