Penis boyu uzatma ve kalınlaştırma işlemi

Penis boyu uzatma ve kalınlaştırma işlemi

Penis, erkekte cinsel birleşmeyi ve üremeyi sağlayan erkeğin çiftleşme organıdır. Aynı zamanda üretra dediğimiz idrar yolunun son kısmı penis ile birliktedir ve idrar ve meninin dışarıya boşalmasını sağlar. Erişkin bir erkekte penis boyu sert vaziyette iken coğrafya ve ırka göre değişmekle birlikte ortalama 13 cm civarındadır. Ortalama penis boyu Kongo’da 18 cm ile en büyük, Kuzey Kore’de 9,6 cm ile en küçük ve ülkemizde 13,9 cm ile dünya ortalamasındadır. Penis kalınlığı ise sönük durumda iken ortalama 10 cm civarındadır.

Küçük Penis Nedir Ve Kaç Santimetrenin Altına Küçük Penis (Mikro Penis) Denilir?

Penis Küçüklüğünün Nedenleri Nelerdir?

Penis, testosteron hormonunun etkisinde büyüyen bir organdır. En sık nedeni de hipogonadotropik hipogonadizm dediğimiz hipofiz bezi hormonlarının az salgılanması ya da salgılanmamasına bağlı yumurtadan testosteron salgılanamaz ve penis yeterince gelişemez. Ayrıca yumurtaların yani testislerin salgı bozukluğuna bağlı mikro penis oluşabilir. İlave olarak hedef organ yani yumurtanın duyarlılığının yetmezliği olabilir. Bütün bunların yanında yaklaşık %10’unun nedeni bilinmemektedir.

Hangi Durumlarda Penis Uzatılmalı Ya Da Kalınlaştırılmalı?

Öncelikle fizyolojik şartlarda penisin kısa ve ince olması durumunda penis uzatması ve kalınlaştırması yapılmalıdır. Eğer gerilmiş penis boyu 9,3 cm ve kalınlık 8 cm’nin altında ise hem uzatma hem de kalınlaştırma işlemi yapılmaktadır. Ancak mevcut penis uzunluğu ve kalınlığında memnun değil ve psikolojik olarak kişide ciddi etki oluşturuyor ise relatif olarak penis uzatması ve kalınlaştırılması yapılabilir.

Penis Uzatmada Ve Kalınlaştırma Da Gerçekler Ve Yanlışlar?

Kilo vermek ve düzenli egzersiz yapmak: Özellikle kasık yağ dokusu fazla olanlar ve şişman olanlarda penis kısa gözükür. Düzenli egzersiz yaparak bu yağlardan kurtulunabilir ve penis kendini göstermeye başlar.

Kasık yağ dokusunun ve penisin asıcı bağının kesilmesi ameliyatı: Penis uzatmasında en sık kullanılan yöntemlerden birisidir. Penis boyuna bağlı olmakla birlikte yaklaşık 1-2 cm’lik bir uzama gerçekleşir. Bu gerçek bir uzama değildir, penisin gömülü kısmının dışarıya çıkarılmasıdır. Bu ameliyatın sonunda penis sert haldeyken yukarıya değil normalden biraz aşağı bakar.

Traksiyon (çekme) ve vakum cihazları: Özel üretilmiş traksiyon cihazları ve vakum cihazlarıyla penisin gerilme işlemidir. Etkisi anlatıldığı gibi penisi santimetrelerce büyütmez, bir süre büyümüş gibi gösterse de sonra geri dönüşlüdür ve eski halini alır.

Ön kol derisinden yeni penis yapılması: Penis çok küçük ya da yok ise hastanın ön kol derisinden damarlı parça alınarak penis haline getirilip hastanın penisine bağlanır. İstenilen uzunluk ve kalınlık sağlanır. Ancak komplikasyonu çok olan bir operasyondur. Ve daha sonra mutluluk çubuğu gerektirir.

Penisin sertliği sağlayan tunika albuginea dediğimiz tabakasının cerrahi olarak uzatılması: Bu cerrahi işlem de çok komplikasyonludur ve mutluluk çubuğu ile birlikte yapılmalıdır.

Penisi uzatıcı kremler ve ilaçlar: Etkinliği kanıtlanmış tıbbi tedavi ile uzayan penis yoktur. Ancak hormon yetmezliği durumlarında eksik olan hormonun verilmesine bağlı uzayabilir.

Penis kalınlaştırma için en ideal yöntem penis cildine yağ enjeksiyonudur. Hastanın karın bölgesinden liposakşın yöntemiyle yağ alınır ve işlemden geçirilerek penis cildine enjekte edilir. %50 emilir ancak geri kalan tatminkârıdır.

Sonuç olarak penis kalınlaştırma ve uzatma işleminde en az zararlı ve en ideal yöntem penisin asıcı bağlarının kesilmesi ve penis cilt altı yağ enjeksiyonu işlemleridir.

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Abdullah Armağan

Prof.Dr Abdullah Armağan, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başlamış olduğu lisans eğitimini başarı ile tamamlayarak 1992 yılında Tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayıp 2002 yılında Üroloji Uzmanı olmuştur.

2003-2008 yılları arasında Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde, 2009-2010 yıllarında aynı fakültede Doç. Dr. Olarak çalıştı. 2004-2005 yıllarında bir yılı aşkın süreyle ABD Boston Üniversitesi, Tıp Fakültesi Üroloji Bölümü’nde araştırmacı olarak,2010-2015 yılları arasında Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde,aynı üniversitede 2015 yılında Prof. Dr. ünvanını aldı. 2016- Mart 2019 yılında Bahçelievler Medicalpark Hastanesi'nde görev yapmış olup,mesleki çalışmalarına Mart 2019 yılı itibari ile özel muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Penis kalınlığı
Prof. Dr. Abdullah Armağan
Prof. Dr. Abdullah Armağan
İstanbul - Üroloji
Facebook Twitter Instagram Youtube