Ozon sauna ve detoks

Ozon sauna ve detoks

Soluduğumuz hava, yediklerimiz ve içtiğimiz su, toksinler ve kirletici maddeler yavaşça vücudumuza girerler ve cildimiz vasıtası ile emiliriler. 

A.B.D. Çevre Koruma Ajansı verilerine göre, yiyeceklerimizde 3000`den fazla kimyasal bulunmaktadır ve yetişkinler her yıl 1.81 kg. pestisiti (zirai ilaç artıkları) tükettikleri gıdalarla birlikte almaktadırlar. 

Yağ dokularımızda depolanan bazı zararlı toksinler ve kimyasallar şunlardır : Pestisitler, metaller, ilaç artıkları, doğal ve suni kimyasallar ve gıda koruyucuları. 

Bu birikmiş toksinler ve kimyasallar, yavaş yavaş, sağlıklı doku ve hücreleri yok ederler ki, bu durum, hem bir çok hastalığın hem de yaşlanmanın sebebidir.

Ozonlu sauna, bu birikmiş toksin ve kimyasalları okside ve detoksifiye eder. Saunanın kullanımı, bir detoksifikasyon programının en önemli kısımlarından biridir. 
Sauna, derinin temizlenme kapasitesini, detoksifikasyon potansiyellerini, ter bezlerinin aktivasyonunu uyararak arttırır ve artmış kan dolaşımı yolu ile de sağlıklı yapıda ve sıkılıkta deri oluşumunu sağlar. 
Buhar ile beraber ozonun kullanılması, buharın vücudu sarması ile birlikte ozonun deri yolu ile emilimini mümkün kılar. 
Nemin ısısı gözenekleri açar ve ozonun deri yolu ile kan dolaşımına girmesine imkan verir. 
Ozon böylece yağ dokularına ve lenf bezlerine ulaşabilir. Lenf dokusunun toksinlerden temizlenmesi çok önemlidir ve ozon/buhar saunası bunu sağlamak için en iyi ve en kolay yoldur. 

Ozon sauna derinin üçüncü bir böbrek, ikinci bir akciğer sistemi gibi  çalışmasını sağlar. 

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Beytiye Baş

Uzm.Dr Beytiye Baş, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. 

Mesleki çalışmalarına Özel Muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Detoks yapmak
Uzm. Dr. Beytiye Baş
Uzm. Dr. Beytiye Baş
Bursa - Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp
Facebook Twitter Instagram Youtube