Ortak sorunumuz: obezite!

Ortak sorunumuz: obezite!

           Obezite günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin en önemli sağlık sorunları arasında yer almaktadır. Obezite genel olarak bedenin yağ kütlesinin yağsız kütleye oranının aşırı artması sonucu boy uzunluğuna göre vücut ağırlığının arzu edilen düzeyin üstüne çıkmasıdır.

           Bilindiği üzere beslenme; anne karnında başlayarak yaşamın sonlandığı ana kadar devam eden yaşamın vazgeçilmez bir ihtiyacıdır

İnsanın büyümesi, gelişmesi, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması için gerekli olan besin öğelerini yeterli ve dengeli miktarda alıp vücutta kullanabilmesidir.

Karın doyurmak, açlığı bastırmak, canının çektiği şeyleri yemek veya içmek değildir.

Bu makale 27 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Sinem Çubukçu

Uzm. Dr. Sinem ÇUBUKÇU, 1980 yılında Adıyaman'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2005 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak Dahiliye - İç Hastalıkları Uzmanı olmuştur.

Orhaneli Devlet Hastanesi'nde, Gaziantep Şehitkamil Devlet Hastanesi'nde, 6 yıl Bursa Çekirge Devlet Hastanesi'nde görev yapmış olan Uzm. Dr. Sinem ÇUBUKÇU, mesleki çalışmalarına Bursa'da bulunan özel muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Obezite tedavisi
Uzm. Dr. Sinem Çubukçu
Uzm. Dr. Sinem Çubukçu
Bursa - Dahiliye - İç Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube