Nöralterapi

Nöralterapi; lokal anestezik madde ile yapılan bir regülasyon ve enjeksiyon tedavisidir. Bedenimizde 500 bin kilometrelik bir sinir ağı vardır. Nöralterapi bu uzun vejetatif (otonom) sinir sisteminin uyarılmasını ve regülasyonunu sağlar. Nöralterapi'de özellikli yerlere uygulanan lokal anestezik madde enjeksiyonu ile 3 dolaşım düzenlenir; Kan dolaşımı, lenf dolaşımı ve sinirsel ileti. Regüle olan beden kendini iyileştirme kapasitesine ulaşır.

Nöralterapi

Nöralterapide temel mantık regülasyondur. Anatomik bir eksiklik, genetik bir bozukluk, ileri bir dejenerasyon olmadığı sürece nöralterapi fizyopatolojik (hastalıkların oluşum süreçlerini) süreçleri geri çevirir.

Almanya'da 1940 yılında bulunan ve Avrupa'da yaygın bir şekilde hekim uygulamasında olan bu tedavi yöntemi (nöralterapi) kalıcı bir tedavi yöntemi olmanın yanı sıra bir koruyucu hekimlik yöntemidir. Çünkü kanserden basit bir ağrıya, grip gibi viral bir hastalıktan alerjiye kadar tüm hastalıkların temel patolojisi aynıdır. Hasta olan tüm doku ya da bedenlerde perfüzyon, lenfatik drenaj ve inervasyon bozuktur. Ve nöralterapi bu sistemlerin regülasyonu ile hem hastalıklarla mücadelede hem de sağlıklı halin korunmasında (koruyucu hekimlikte) çok etkin kullanılan bir tedavi yöntemidir.

Kliniğimizde yaptığımız zaman ile ilişkili detaylı bir anamnez, ölçümler ve muayene sonrası, karşımızdaki vaka nöralterapi ile katkı sunabileceğimizi bir durum ise 3 seans nöralterapi uygulamasına başlıyoruz. İdeal olarak seanslar arasının 72 saat olmasına özen gösteriyoruz. Ve gelinen dördüncü seansta tekrarlanan ölçüm sonuçlarına göre bedenin bu nöralterapiye cevap verip vermediğini, cevap verdi ise yaklaşık yüzde kaç oranında bir değişiklik olduğunu değerlendiriyor ve yol haritamızı belirliyoruz. Nöralterapi, iğne yerlerinde küçük morarmalar dışında kalıcı bir yan etkinin olmadığı güvenli bir tedavi yöntemidir.

AKUPUNKTUR

AKUPUNKTUR

Görüntüle

Görüntüle

2500 yıl öncesine kadar uzanan akupunktur tedavisinin merkezi Çin'dir. Geleneksel Çin Tıbbına (GÇT) göre akupunktur felsefesinin akupunktur noktaları, bu noktaların üzerinde olduğu varsayılan meridyenler ve bu yollarda dolaşa enerji (çi) vardır. Bu enerji yin ve yang olmak üzere ayrılır. Vücudumuzda 12 enerji meridyeni ve üzerlerinde toplam 365 nokta akupunktur noktası bulunur. Yin ve yang enerjisinin denge bozuklukları sonucu hastalıklar ortaya çıkar. İşte akupunktur meridyenlerinde dolaştığı varsayılan bu iki enerjinin özel ve disposible iğneler ile uyarılarak denge halinde olması hedeflenir. Sağlık için bedenin regülasyonu şarttır. Akupunktur tedavisinin temel prensibinde enerji dengesini düzenlemek ve korumaktır. 

Kliniğimizde akupunktur tedavi yöntemi olarak kulak akupunkturunu, nöralterapiye ek olarak kullanıyoruz. Akupunktur noktalarının, kasların üzerini saran ve tüm bedeni çevreleyen fasyalar üzerindeki birer nokta olduğunu, bu noktalardan da arter-ven-sinir-lenf damarı çıktığını bugün artık biliyoruz. Nöralterapi de bu anatomik oluşumlara uygulanarak bedenin sinir sistemi üzerinden regülasyonunu sağlayan ana tedavi yöntemi olarak kliniğimizde uygulanmaktadır. 

Bu makale 15 Nisan 2024 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Tijen Acarkan

Dr. Tijen ACARKAN, 1973 yılında İstanbul'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1996 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır.  Lösemili çocuklar Vakfı hastanesi ve Sağlık Turizm Hekimliği tecrübelerinden sonra ve ilaç sektöründe medikal danışmanlık yapmış, 2005 yılından itibaren Türkiye ve Almanya'da Tamamlayıcı Tıp tedavi yöntemleri ile ilgili eğitimler almaya başlamıştır. Elektrovoll, Vega sistemleri, Akupunktur, Nöralterapi, Manyetik Alan, Ozon tedavisi, Homeopati, Hipnoterapi, Kineziyoloji, Manuelterapi, Mezoterapi, Beslenme Danışmanlığı ve Cinsel terapi alanında eğitimler almış olan Dr. Tijen ACARKAN, Nöralterapi eğitimlerini Prof. Dr. Nazlıkul'dan aldıktan sonra 2009 yılında Nöralterapi uzmanı olmuştur. Dr. Tijen ACARKAN, mesleki ...

Etiketler
NÖRALTERAPİ
Dr. Tijen Acarkan
Dr. Tijen Acarkan
İstanbul - Akupunktur
Facebook Twitter Instagram Youtube