Nefes alamıyorum yardım et doktor !

Nefes alamıyorum yardım et doktor !

Kıymetli bir hastamızın kaleme aldığı bu yazıyı siz değerli hastalarımıza ve dostlarımıza ışık olması için paylaşıyorum

Henüz 30 yaslarımda son sürat koşarken duvara tosladım. Kalp krizi dediler inanamadım hiçbir kötü alışkanlığım yoktu şaka sandım. Stent dediler anjiyo dediler rüya sandım.

Evet bunların hepsini atlattım evime geldim her şey yolunda gidiyordu diyetime özen gösteriyordum  haftada iki kere balık yiyordum, tuz yemiyordum , stres yapmıyordum hiçbir şeyden etkilenmiyordum kısacası tekrar hayatıma dönmeye çalışıyordum. Doktorum sürekli KARDİYAK REHABİLATASYON dan bahsediyordu. Yurt dışında bu işin nasıl yapıldığını araştırdım ve kendime uyguladım . Kalbimin pompa gücü EF 30 civarında iken EF 35 lere yükseldi çocuklar gibi seviniyordum çünkü tekrar yaşadığımı hissediyordum.

Her şey bitti derken biranda dizlerimin üstüne yığıldım nefes alamıyordum. Sokakta Soluk Soluğa koşan bir çocuk gibiydim .Nefes almak neden bu kadar zor olabilirdi ki ama nefes alamıyordum. Apar topar hekimim ile iletişime geçtim Doktorum Bekir AKKAYA acilen beni davet etti.

Tahliller, Tetkikler, efor testleri vs derken Doktorum KALP YETMEZLİGİ dedi ve dünyam başıma yıkıldı. Ama her şeyi doktorumun istediği gibi yapıyordum hem de hiç atlamadan. Vücudumda sıvı birikmesi kalp yükünü arttırdığı için  kalp yetmezliğe düşmüş. İlave ilaçlar vs derken bir nebze olsun rahatladım ama hatam neydi diye düşünürken hata bulamıyordum bile o kadar kendime güveniyordum ta ki doktorum ile yaşam tarzımı tekrar kontrol edinceye kadar.

Ben her türlü kurala uyan bir hasta olarak bir şeyi atlamıştım ama neydi. Hayata geri döndüm sevdasıyla dışarıda fazla gezmeye başladım ve  dışarıdan aldığım masum sandığım yiyeceklerden aldığım tuz ile bu hale gelmiştim .Bu kadar önemli bir şeyi nasıl göremedim diye kendime kızarken Doktorum Bekir Bey beni içinde bulunduğum durumdan hızlıca kurtardı ve yeni hayatım başladı

KENDİMDE  UYGULADIGIM METODLAR:

1-Düzenli ve saatinde İlaç alımı. Üç ayda bir sürekli iyide olsam doktor kontrollerimi yaptırdım . 

2-Yemeklerde kesinlikle Zeytinyağı kullandım. Ayrıca yemek pişerken soğanı su ile kavurdum yağda asla kavurmadım . Dana etinden başka bir şey yemedim . Üç gün arayla balık hapı kullandım. Haftada iki kerede taze balık yedim bazen 4 kere yediğimde oldu.

3-Ekmegimi doktorumun önerisi üzerine ÇAVDAR unundan evde kendim yapmaya başladım ve dışarından hiç ekmek almadım. Hamur işlerinden kesinlikle uzak durdum ama haftada bir ufacık kaçamak yaptım  örnek olarak  yarım poğaça  olabilir .Dondurma tatlı vs kesinlikle yasak ,malum kalp hapları şeker seviyesini yükseltiyor.

4- Düzenli 4Km  tempolu yürüyüş yaptım. Evime kondisyon bisikleti alarak soğuk kış günlerinde yürüyüş yapamadım bahanesini ortadan kaldırdım. Sigara Alkol kesinlikle kullanmadım.

5-DOKTORUM BEKİR BEYE SONUNA KADAR GÜVENDİM . 

Evet kıymetli kalp Krizi Arkadaşlarım. Bugün ne durumdasın derseniz EF değerim 3O dan EF %45 lere cıktı. Kalp Yetmezliği denilen belayı durdurabildim . Mutlu ve nefes alıyorum.

Sana sonsuz borçluyum Kıymetli Doktorum Bekir AKKAYA

Bu makale 13 Eylül 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Bekir Akkaya

Uzm.Dr Bekir Akkaya, 1984 Yılında Manisa Saruhanlı ilçesine bağlı Çakmaklı köyünde doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ege Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2007 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapmış ve 2012 yılında Kardiyoloji Uzmanı olmuştur. 

Mesleki çalışmalarına Özel Su Hospital'de devam etmektedir.

 

Uzm. Dr. Bekir Akkaya
Uzm. Dr. Bekir Akkaya
İzmir - Kardiyoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube