Neden implanter pen tekniği ile saç ektirmeliyim?

Neden implanter pen tekniği ile saç ektirmeliyim?

Basit anlamıyla; Ense bölgesinden FUE (follicular unit extraction) tekniği ile toplanan kıl köklerinin (greft), özel uçlu kalemler sayesinde saçlarınızın seyreldiği ya da tamamen döküldüğü alanlara ekilmesi yöntemidir.

0.6-1 mm kalınlığında özel uçlara sahip kalemler sayesinde her saç kökü tek tek ekilir. Kanal açma işlemine gerek yoktur. Daha sık saç ekimi yapılmasına imkanı sağlar.

Cildimizle ilgili tıbben bilinen gerçek; 1mm ve altı her izi cildimizin tamamen onardığıdır.

İMPLANTER PEN (Kalem Tekniği)  Saç ekiminde bu gerçek dikkate alınarak 0.6 mm-1mm kalınlığında özel kalem uçları kullanılır. Bu sayede İmplanter Pen ile yapılan saç ekiminde ciltte iz kalmaz. Kanama, morarma ya da saç ekimi sonrası ödem görülmez. İyileşme süresi çok kısadır. Saç ekilecek alanda ki mevcut saçlarınıza zarar vermez.

İmplanter Pen Saç Ekim’in de kullanılan özel uçlu kalemler sayesinde alınan greftlerin derinliği, saç kökünün (greft) ekim açısı, doğal saç çizgisiyle uyumu en doğru şekilde sağlanır. Implanter PEN  ile saç ekiminde kullanılan, en kalın ucun 1 mm olması sebebi ile santimetrekareye 60’ın üzerinde saç ekimi yapılabilmesi imkanını veren tek yöntemdir.

Implanter Pen ( Kalem tekniği) Saç Ekimi esnasında mevcut saçlarınızı kestirmeden saç ekimi yapılır. Özellikle bayan hastalarımızda mevcut saçlarını kesmeden saç ekimi yapılabilmesi, diğer klasik yöntemlere göre önemli bir avantajıdır.

 

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Yusuf Topal

Uzm. Dr. Yusuf TOPAL, 1981 yılında Kocaeli - Gölcük'te doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Gülhane Askeri Tıp Akademisin'de başladığı tıp eğitimini 2005 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, aynı üniversitede yapmış ve 2014 yılında Dermatoloji Uzmanı olmuştur. 

2006 - 2008 Yılları arasında İzmir Seferihisar Askeri Eğitim Birliği'nde, 2008 - 2009 yılları arasında Van Kolordo Komutanlığı'nda, 2009 - 2010 yılları arasında Van Askeri Hastanesi'nde yılları arasında Danışman ve Acil Sorumlusu olarak, aynı hastanede 2014 - 2016 yılları arasında Dermatoloji Uzmanı olarak görevine devam etmiş olan Uzm. Dr. Yusuf TOPAL, 2016 - 2017 yılları arasında Çanakkale Asker Hastanesi'nde çalışmalar yapmış ve mesleki çalışmalarına Antalya'da bulunan özel muayenehanes'inde devam etmektedir.

Etiketler
Saç ektirmek
Uzm. Dr. Yusuf Topal
Uzm. Dr. Yusuf Topal
İstanbul - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube