Minimal invazif cerrahi

Minimal invazif cerrahi

Kalp cerrahisinde son on yıldır çok hızlı gelişmeler yaşanmaktadır. Bu gelişmelere bağlı olarak, ameliyat sonuçları giderek daha iyiye gitmekte ve daha geniş bir hasta kitlesine ulaşmak mümkün olmaktadır.

Açık kalp ameliyatı geçiren bir hasta, ortalama 8-10 gün hastanede yatmakta, daha sonra da yaklaşık bir aylık nekahat dönemi geçirmekte, dolayısıyla önemli bir işgücü kaybı ortaya çıkmaktadır. Yeni gelişmelerle bu işlemin daha kansız, daha ufak deliklerden, kalbi durdurmadan yapılabilmesi fikirleri ortaya çıkmıştır

Minimal invazif aort kapak ameliyatı

İlk önce kalbi durdurmadan, çalışan kalpte by-pass operasyonları başarıyla gerçekleştirilmeye başlanmıştır. Daha sonra bu operasyonun çok daha küçük bir insizyondan yapılabileceği ortaya kondu ve buna “Pencere Ameliyatı” adı verildi. Sonraki yıllarda, kapak operasyonları da bu yöntemle yani ufak bir delikten yapılmaya başlanmıştır.

Minimal invazif mitral kapak ameliyatı

Bu yöntemin en belirgin avantajları hastanın daha az ağrı hissetmesi ve daha çabuk ayağa kalkabilmesidir. Normal bir açık kalp ameliyatında, ortalama on gün hastanede kalan bir hasta, bu yöntemle, 4-5 gün içerisinde taburcu olup kısa sürede işine dönebilmektedir.

Bu yöntemle mitral kapak tamiri ve değişimi, aort kapak tamiri ve değişimi, ASD, triküspid kapak tamiri ve değişimi gibi ameliyatlar yapılmaktadır.

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Mustafa Emmiler

Doç.Dr Mustafa EMMİLER, 3 Aralık 1970  tarihinde doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerini tamamladıktan sonra, Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise İnönü Üniversitesi'nde yapmış ve 2002 yılında Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı olmuştur. 2010 yılında Doçent ünvanı almıştır. Mesleki çalışmalarına  Doç. Dr. Mustafa Emmiler Özel Kliniğinde devam etmektedir. Doç.Dr Mustafa EMMİLER, Türk Göğüs Kalp Damar cerrahisi derneği. Europen cardiothorasic surgery association. Türk damar cerrahisi derneği üyesidir.   ----- Mustafa Emmiler was born on 3 December 1970.He completed his master's degree at Anadolu University Faculty of Medicine in 1993. He completed his medical specialty in the department of cardiovascular surgery at Inonu University. Topic of his medical special ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Etiketler
Minimal invaziv kalp ameliyatları
Doç. Dr. Mustafa Emmiler
Doç. Dr. Mustafa Emmiler
Antalya - Kalp Damar Cerrahisi
Facebook Twitter Instagram Youtube