Migren ve botoks

Migren ve botoks

 

Migren ve Migrenle Başa Çıkma Yöntemleri

Migren toplumda en sık rastlanan ve yaşam kalitesini büyük oranda düşüren bir durumdur. Migren ağrıları çok şiddetli, zonklayıcı tipte, yarım veya başın tamamında olan; bazen enseden öne doğru, bazen de önden enseye doğru yayılım gösteren bir baş ağrısıdır. 

Migren ataklarına genelikle bulantı, ışık ve sesten rahatsız olma hali eşlik eder. Daha çok elli yaşın altındaki genç hanımlarda rastlanan bir hastalıktır. 

Toplumda çoğunlukla ağrı kesiciler ile tedavisi yapılmaya çalışılır, ancak ağrı kesicilerin ağrı ataklarını arttırdığı bilimsel bir gerçektir. 

Merkezimizde migren ağrıları konusunda uzmanlarımız tarafından beslenme, yaşam alışkanlıklarının düzenlenmesinin yanında botoks, akupunktur, neuralterapi gibi tamamlayıcı tıp yöntemleri uygulanmaktadır.

 

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Mehmet Emin Çakır

Uzm. Dr. Mehmet Emin ÇAKIR, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1992 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, İstanbul Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamlayarak Nöroloji ( Beyin ve Sinir Hastalıkları) Uzmanı olmuştur.

Uzm. Dr. Mehmet Emin ÇAKIR, mesleki çalışmalarına İstanbul'da bulunan özel muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Uzm. Dr. Mehmet Emin Çakır
Uzm. Dr. Mehmet Emin Çakır
İstanbul - Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)
Facebook Twitter Instagram Youtube