Migren tedavisinde son gelişmeler

Migren tedavisinde son gelişmeler

Otuz yıldan fazla süren araştırmalar sonucu  koruyucu migren tadavisi  için yeni ilaçlar geliştirildi. Bu ilaçların önce FDA, sonra Avrupa ve de en son Türkiye tarafından tedavi amaçlı kullanılmasına onay verildi. Üç yıl önce tedavi amaçlı kullanılan bu ilaçlar yüksek maliyetlere mal olurken günümüzde eskiye oranla çok daha ekonomik olmaktadır. Dört değişik etken maddeyle piyasada bu ilaç bulunmaktadır.

Son olarak piyasaya çıkan ve koruyucu migren tedavisi için önerilen galcanezumab  ajanı ayda bir toplam 12 ay enjeksiyon halinde uygulanmaktadır.

Kronik veya sık epizodik migren tanısı, etkin dozda ve yeterli sürede diğer profilaktik ilaçlardan en az ikisine yanıtsızlık ve ilaç aşırı kullanımına bağlı baş ağrısı olması bu yeni ajanların kullanılmasını gerektirmektedir.

Bu makale 7 Haziran 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sabri Erdöl

Dr.Öğr.Üyesi Mehmet Sabri Erdöl, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1989 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise,Bakırköy Ruh ve Sinir Hastanesi'nde tamamlayarak 1997 yılında Nöroloji ( Beyin ve Sinir Hastalıkları) Uzmanı olmuştur. 

Yenibosna Safa Hastanesinde görev yapmış olup mesleki çalışmalarına Özel Levent Hastanesi'nde devam etmektedir.

 

 

Etiketler
Migren tedavisi
Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sabri Erdöl
Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sabri Erdöl
İstanbul - Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)
Facebook Twitter Instagram Youtube