Migren tedavisinde kuruiğneleme ve manuel terapi

Migren tedavisinde kuruiğneleme ve manuel terapi

             

Migren genellikle şiddetli bas ağrısı, bulantı, kusma ile beraber görülen bir rahatsızlık. Kişinin günlük yaşantısını olumsuz sekilde etkiler. Atak başladığı zaman belirtiler genellikle 4-72 saat sürer. Migrenin genellikle nedeni boyun ve sırt bölgesindeki kaslarda meydana gelen spazmlar, dolaşım bozuklukları ve tetik nokta dediğimiz ağrılı noktalardır.

Migren ağrıları çok çeşitli nedenlerle tetiklenebilir. Stres, hava değişimi, âdet, aşırı uyku veya yetersiz uyku en sık rastlanılan nedenlerdendir. Geçmişte bazı yiyeceklerin de migren ağrılarını tetiklediği düşünülüyordu ancak günümüzde yapılan çeşitli çalışmalar bu iddiayı reddeder niteliktedir.

Migren belirtileri hastadan hastaya büyük oranda değişebilir. Örneğin bir hasta, başın tek tarafında hafif bir ağrı ve mide bulantısından şikayet ederken bir başkası başın iki tarafında şiddetli ağrı, ışığa ve sese duyarlılık görebilir ancak mide bulantısı çekmeyebilir.

Pek çok hasta, migren ağrıları başlamadan saatler önce "prodrom" denen öncül belirtileri yaşayabilir. Bunlar arasında esneme, su toplanması, soluk beniz, mide bulantısı, ışığa duyarlılık ve haleti ruhiyenin ani değişimi (hüzünlenme veya çabuk sinirlenme gibi) sayılabilir. Prodromların önlenmesine ve dolayısıyla migrenin başlamadan durdurulmasına yönelik tedavi girişimleri ise maalesef hastaların çok küçük bir yüzdesinde başarılı olmaktadır. Fiziksel faaliyetler ise -yardımcı olmaktan ziyade- migren ağrısı ve diğer semptomlarının şiddetlenmesine neden olabilir.

TEDAVİ

Migren tedavisinde ilaçlar kullanılmaktadır. Kullanılan ilaçlar migreni tedavi etmez. Atak sıklığını azaltabilir ve ağrı sırasında kullanılanlar ise atağın daha kolay atlatılmasını sağlayabilir.

EN ETKİLİ TEDAVİ KURU İĞNE VE MANUEL TERAPİ YÖNTEMLERİDİR.BU TEDAVİLER BAS, BOYUN VE SIRT BOLGESİNDE KASLARDAKİ PROBLEMLERİ ORTADAN KALDIRARAK TEDAVİDE BUYUK ORANDA BASARI SAGLARLAR

TEDAVİ 3 GUNDE BİR YAPILIR VE ORTLAMA 5 SEANS SURMEKTEDIR.

 

Bu makale 9 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Fzt. Mehmet Ünal

Fzt. Mehmet Ünal, lise eğitimini 2000 ile 2004 yılları arasında Karaman Sağlık Meslek Lisesi Acil Tıp Teknisyenliği bölümünde tamamladı. 2005 ile 2007 yılları arasında Kocaeli Üniversitesi'nde İş ve Uğraşı Terapisi Bölümü'nde eğitim aldıktan sonra 2007 yılında İstanbul Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümünü kazandı, 2010 yılında ise mezun oldu. Yüksek lisansını da 2012 yılında Yeditepe Üniversitesi Ortopedik ve Sporcu Rehabilitasyonu bölümünde tamamladı. Fzt. Mehmet Ünal, 2007 yılında 3 ay süresince Denizli 112 Acil Yardım İstasyonu'nda; 2010 ile 2012 yılları arasında Kocaeli Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Ortopedik Rehabilitasyon Bölümü'nde; 2012 yılı Ekim ayı itibariyle Kocaeli Fizomer Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde görev aldı. Hale Fizomer Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde çalışmala ...

Etiketler
Migren neden olur
Fzt. Mehmet Ünal
Fzt. Mehmet Ünal
Kocaeli - Fizyoterapi
Facebook Twitter Instagram Youtube