Migren tedavisi

Migren, hasta yaşamında uzun yıllar boyunca var olan, birkaç saatten birkaç haftaya kadar sürebilen ağrı ataklarının olduğu, eşlik eden birçok belirtiyi barındıran ve ataklar arasında baş ağrısı şikayetinin bulunmadığı klinik bir sendromdur. Genetik özelliklerin gelişiminde etkili olabildiği migren baş ağrıları genel olarak bulantı, ışığa ve sese karşı hassasiyetin eşlik ettiği tek taraflı baş ağrısı olarak tanımlanabilir. Migren hastalarının atakları sırasında sağlıklı toplumun geneline göre yaşam kalitesi düşüktür. Ailesinde migren olan kişilerin çocuklarında migren olma riski toplumdakinden yüksektir.

Migren tedavisi

 

 

Genetik ve çevresel faktörlerin birlikte rol aldığı bir hastalık olan migren, saf genetik geçişli bir hastalık değildir. Auralı migren ve aurasız migren olmak üzere iki ana alt tipi bulunur. Migren ataklarının %10'unu oluşturan auralı migren, baş ağrısı gelişiminden yaklaşık bir saat önce, zig zag çizgiler şeklinde görülen halüsinasyonlar, bulanık görme, ışık çakmaları ya da skotom olarak bilinen görüş alanında boşlukların varlığı gibi geçici duyusal belirtiler ile kendini gösterir.

Ayrıca baş dönmesi, hissizlik, karıncalanma, kol ve bacaklarda güçsüzlük, duyu kaybı ve kelimelerin birbirine girmesi gibi diğer belirtiler ile de görülebilir. Auranın varlığı, atak şiddetinin bir göstergesi değildir. Aurasız migren atakları da auralı migren atakları kadar şiddetli olabileceği gibi daha şiddetli de olabilir.Multipass ozon ve noral terapi yaparak  migren agrilarinizi yok denecek duzeye getirebiliyoruz.

Bu makale 22 Ocak 2024 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Oğuz Bak

Uzm.Dr. Oğuz Bak, lisans öncesi eğitimlerinin ardından Ankara Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise,Baskent Üniversitesi'nde tamamlayarak Nöroloji uzmanı olmuştur. 

Uzm.Dr.Oğuz Bak;Evde Nöral Terapi Enjeksiyonları ile Hertürlü Ağrının Tedavisi, Evde Muayene, Evde EEG , Evde Uyku Apne Testi yapmaktadır.

Uzmanlık eğitimi sonrasında, Kayseri Asker Hastanesi'nde, Kayseri Kızılay Hastanesi'nde, Ankara Bilgi Hastanesi'nde Kocaeli Acıbadem Hastanesi'nde, İstanbul Bölge Hastanesi'nde, Çengelköy Medivia Hospital'de, Gebze Medical Park Hastanesi'nde, görev yapmış olan Uzm.Dr, Oğuz BAK, mesleki çalışmalarına Özel Muayenehane devam etmektedir.

Uzm. Dr. Oğuz Bak
Uzm. Dr. Oğuz Bak
İstanbul - Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)
Facebook Twitter Instagram Youtube