Mide botoksu nedir?

Mide botoksu nedir?

Mide botoksu nedir?

Mideye Botilinum toksin (botoks) uygulanması endoskopik yöntem ile midenin belirli bölgelerine Botilinum toksin enjekte edilmesi esasına dayanan nispeten yeni bir kilo verdirme yöntemidir. Bu yöntemde mide kaslarının kasılması sınırlandırılarak mide boşalma süresi gecikir ve hastada iştah kaybı elde edilir.

Mide Botoksu kimler için uygundur?
Mide botoksu aslında kilo vermek isteyen herkese uygulanabilir. Bu işlem bir ameliyat değildir. Ancak hasta seçimi önemlidir. Vücut kitle indeksi 40’ın üzerinde olan ve ameliyat ile başarı elde edilebilecek hastalarda mide botoksunun çok faydalı olmayacağını söylemek gerekir. Bu noktada fazla kiloları olan ama ameliyat edilecek kadar da obez olmayan ve kilo vermek isteyen hastalar ideal hasta grubunu oluşturur. Midesinde ülser veya gasrit olan hastalarda ise öncelikle bu hastalıkların uygun tedavisi gerçekleştirildikten sonra mide botoksu uygulanabilir.

Bu makale 29 Haziran 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ali Gökkaya

Op. Dr. Ali Gökkaya,  Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı , Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi  alanında uzmanlığını almıştır. 

Mesleki Üyelikler
Türk Plastik Cerrahi Derneği

Etiketler
Mide Botoksu
Op. Dr. Ali Gökkaya
Op. Dr. Ali Gökkaya
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube