Mezoterapi uygulamaları hakkında bilinmesi gerekenler

Mezoterapi uygulamaları hakkında bilinmesi gerekenler

Cildin problemine göre uygun karışım ilaçların cilt içine uygun derinlikte uygulanmasına mezoterapi denir.

 Mezoterapi Hangi Problemleri Çözer ?

-Mezoterapi cilt üzerindeki,

-Derin olmayan kırışıklıkları

-Melanin toplanmalarını

-İzler

-Pigmentasyon değişimlerini

-Cilt matlığını

-Cansızlığını

-Aşırı yağlanma, selülit vb... problemleri düzeltir.

Mezoterapi İlacının İçeriği Nedir ?

Bu ilacın içeriğinde, vitamin, mineral, protein ve cilt için gerekli olan maddeler ile hücre yapımını, kolajen üretimini hızlandıran maddeler bulunur. Hekim tarafından, tedavi edilecek olan cildin ihtiyacına göre karışım edilerek uygulananan bu ilaç soruna direk nüfuz ederek etki ettiği için çok başarılıdır.

İşlem Nasıl Yapılır ?

Söz konusu işlem, Mezoterapi ilacı küçük bir enjektörlere aktarılarak, ince bir iğne ucu ile derinin orta tabakasına, sorunun olduğu alana uygulanır. Enjekte işlemi, sorunlu alan içinde 1 – 2 cm aralıklar ile yapılır.

Bu İşlem Acı Verir Mi ?

Bu işlem iğne batımı ve mezoterapi ilacının enjekte edilişi ile yanma hissi verir. Fakat diğer iğneli işlemlerde olduğu bu işlemde de uygulamadan 20 dakika önce uygulama alanına lokal anestezi kremi sürülür. Böylece hastanın rahatı sağlanmış olur.

 

Mezoterapi Kalıcı Bir Çözüm mü ?

Bu işlem kalıcı bir çözüm değildir. Cildin tipine ve dış faktörlere göre kalıcılık süresi de farklıdır. Çünkü cilt yaşayan bir dokudur.

Mezoterapi Tedavisi Kaç Seans Yapılır ?

İşlemler cilt üzerindeki probleme göre seanslandırılır. En az 4 seans yapılması gereken bu işlmelerde ileriki seanslar biten 4 seansın başarısına göre belirlenir.

Seans süresi nedir? Ne kadar süreyle uygulanır ?

Bu işlemler 2 ila 4 haftada bir olacak şekilde uygulanır. Seans süresi ise kısadır. Enjekte aşaması orta dereceli problemler için ve çok geniş olmayan bir uygulama alanı için 5-10 dakikadır. Buna ek olarak bölgesel hissizlik veren kremin etkisi için 15 dakika gereklidir. Zamandan kazanmak isterseniz, doktorunuzun önereceği bir lokal anestezi kremini kendiniz uygulayarak seansınıza o şekilde gelebilirsiniz.

 

Uygulama öncesi nelere dikkat etmeliyim ?

Uygulamaya gelirken lütfen iyice dinlenmiş olarak geliniz.

Uygulama öncesinde alkollü içecekler tüketmeyiniz.

En az 3 gün öncesinden; gönko bilobai kan sulandırıcı ilaçlar, yeşil çay, aspirin ve non-steroid anti inflamatuar(romatizmal) ilaçlar kesilmelidir.

Uygulama sonrasında nelere dikkat etmeliyim?

Uygulama alanına temas edilmemesi

Uygulamadan sonra bir gün süreyle banyo yapılmaması

Uygulama günü güneşten korunulması

Uygulama sonrası doktorunuzun önerdiği kremlerin kullanılması

Beklenmeyen bir etki gelişirse lütfen doktorunuza başvurunuz.

Bu makale 17 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Yusuf Topal

Uzm. Dr. Yusuf TOPAL, 1981 yılında Kocaeli - Gölcük'te doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Gülhane Askeri Tıp Akademisin'de başladığı tıp eğitimini 2005 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, aynı üniversitede yapmış ve 2014 yılında Dermatoloji Uzmanı olmuştur. 

2006 - 2008 Yılları arasında İzmir Seferihisar Askeri Eğitim Birliği'nde, 2008 - 2009 yılları arasında Van Kolordo Komutanlığı'nda, 2009 - 2010 yılları arasında Van Askeri Hastanesi'nde yılları arasında Danışman ve Acil Sorumlusu olarak, aynı hastanede 2014 - 2016 yılları arasında Dermatoloji Uzmanı olarak görevine devam etmiş olan Uzm. Dr. Yusuf TOPAL, 2016 - 2017 yılları arasında Çanakkale Asker Hastanesi'nde çalışmalar yapmış ve mesleki çalışmalarına Antalya'da bulunan özel muayenehanes'inde devam etmektedir.

Etiketler
Cilt gençleştirme
Uzm. Dr. Yusuf Topal
Uzm. Dr. Yusuf Topal
İstanbul - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube