Mezoterapi nedir? mezoterapisi kimlere uygulanabilir?

Mezoterapi nedir? mezoterapisi kimlere uygulanabilir?

Vücut mezoterapisi, bölgesel zayıflamada yaygın olarak kullanılan bir yöntem… Bu yöntemde amaç sorunlu bölgeye küçük dozlarda ilaç enjekte ederek yağ hücrelerini azaltmaktır. Cilt altına enjekte edilen ilaç sayesinde, dolaşımda düzelme ve lenfatik sistemde canlanma artıyor, hücre içi yağ metabolizması hızlanıyor. Böylece cilt altı yağ dokusunda yağ hücre sayısı azalarak serbest kalmış yağ asitleri dolaşımla vücuttan atılıyor.

Mezoterapi Nedir?

Mezoterapi, tedaviye göre özel olarak hazırlanmış ilacın cildin 1 ila 6 cm altına enjekte edilmesi şekline dayanan bir tedavi yöntemidir. İlk olarak Fransız doktor Dr. Michel Pistor tarafından 1952 yılında kullanılmaya başlanmıştır.

Mezoterapi Hangi Tedavilerde Kullanılır?

– Saç dökülmelerini önlemede
– Bölgesel zayıflama tedavilerinde
– Selülitleri gidermede
– Hamilelikte oluşan çatlakların tedavisinde
– Yüz gençleştirme tedavilerinde
– Akne ve yara izlerinin tedavisinde

Vücut Mezoterapisi Her Kişiye Uygulanır mı?

– Kalp yetmezliği bulunan kişilerde,
– Diyabet hastalarında,
– Böbrek rahatsızlığı bulunan kişilerde,
– Hamilelik / emzirme döneminde,
– Antikuagülan tedavisi gören hastalarda mezoterapi uygulaması yapılmamaktadır.

Vücut Mezoterapisi Her Bölgeye Uygulanır mı?

– Bacaklar,
– Karın ve mide bölgesi,
– Yanlar,
– Sırt,
– Kollar,
– Alt bacak olacak şekilde bölgesel yağlanma olan yerlere uygulanır.

Mezoterapi Seans Sayısı

Kişiden kişiye ve tedavi türüne göre değişmekle birlikte ortalama 8 – 10 seans arası başarı sağlanmaktadır.

Mezoterapi Seans Süresi ve Seans Aralıkları

Vücut mezoterapisi sans süresi bölgenin büyüklüğüne göre 15 ila 30 dk. sürmektedir. Kişiden kişiye ortalama 5 ila 10 gün arası 1 seans uygulanmaktadır. Sonrasında ise ayda 1 koruma seansı uygulanarak hasta takip edilmektedir. 8 – 12 ayda bir olacak şekilde mezoterapi kürü tekrarlanabilir.

Mezoterapi Sonrası Uyarılar

Tedavi sonrasında hastanın dinlenmesini gerektiren herhangi bir durum bulunmamaktadır. Hasta normal günlük hayatına devam edebilir. Mezoterapi tedavisi süresince güneş banyosu ve solaryumdan kaçınılmalıdır. Tedavi kürü sonunda ciltteki hassasiyet ve morluklar iyileştikten sonra hastanın güneşlenmesinde bir sakınca yoktur.

Vücut mezoterapisi ağrılı / acılı bir tedavi midir?

Vücut mezoterapisinde kullanılar iğneler çok ince olduğu ve cildin hemen altına uygulama yapıldığından çok fazla bir acı hissedilmez. Yinede acı eşiği düşük kişilerde hafif acı hissedilebilir.

Vücut mezoterapisinin yan etkisi var mıdır?

Uygulama sonrası hastada geçici kızarıklık, cilt hassasiyeti, morluklar oluşabilir.

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Özgül Akdemir Erdem

Dr. Özgül AKDEMİR ERDEM, 20 Mart 1971 tarihinde Kocaeli - İzmit'de doğmuştur. Lisans öncesi eğitimlerini bitirdikten sonra Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1993 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Daha sonra, Mecburi hizmet yükümlülüğü kapsamında 2 yıl Nevşehir Hacıbektaş Devlet Hastanesi’nde, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Gölyazı Sağlık Ocağı'nda, Osmangazi Sağlık Grup Başkanlığı'nda ve Çekirge Devlet Hastanesi Acil kurumlarında çeşitli görevlerde bulunmuştur. 2004 yılında Sağlık Bakanlığı onaylı Medikal Estetik Uygulamaları Sertifika Programına katılmış ve Medikal Estetik alanında ilk adımlarını atmış olana Dr. Özgül AKDEMİR ERDEM, 2004 - 2010 yılları arasında 6 yıl boyunca Bursa D’estetica Lazer Epilasyon ve Estetik Merkezi’nin Mesul Müdürlüğü görevini yürütmüş, Medikal Estetik alanınd ...

Etiketler
Mezoterapinin glokoma etkisi
Dr. Özgül Akdemir Erdem
Dr. Özgül Akdemir Erdem
Bursa - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube