Mezoterapi nedir ?

Mezoterapi nedir ?

Mezoterapi yöntemi ilk kez Fransa’da 1952 yılında kullanılmaya başlanmıştır. Mezoterapi, az miktardaki ilacın problemli bölgelere direkt olarak verilmesi şeklinde tanımlanmıştır. İlacın yalnızca problemli bölgeye verilmesi etkinliği artırırken yan etkileri de en aza indirgemektedir.

16 – 75 yaş arası sağlıklı tüm erişkinlere mezoterapi uygulanabilir. Bölgesel yağlanma, selülit, saç dökülmesi, cilt gençleştirme başlıca kullanım alanlarıdır.

Bölgesel incelme için mezoterapi uygulamasında en uygun adaylar düzenli egzersiz yapan, kilo fazlası çok olmayan, selülit veya bölgesel yağ depolanmaları olan sağlıklı bireylerdir.

Tedavi sırasında protein oranı yüksek gıdalarla beslenme önerilir. Kafein içeren gıda ve içeceklerden uzak durulmalıdır. Uygulama sonrasındaki 8 saat içinde sıcak duş alınmamalı, ağır egzersiz yapılmamalıdır.

Tedavi sonuçları uygulanan bölgeye ve problemin yaygınlığına göre değişir. Selülit ve bölgesel yağlanmanın tedavi sonuçları ilk birkaç uygulamadan sonra görülür.

Hastalar mezoterapiden sonra sağlıklı bir yaşam şekli sürdüğü, uygun diyet ve düzenli egzersiz yaptığı sürece mezoterapi etkinliği kalıcıdır. Selülit tedavilerinde yılda birkaç kez mezoterapiye devam edilmesi, uygulamaların kalıcılığını artırır.

Tedaviden sonuç almak için ortalama 10 – 12 seans uygulama gerekir.

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Tevhide Dinçer

Uzm. Dr. Tevhide DİNÇER, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1985 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise aynı fakültenin Dermatoloji Anabilim Dalı'nda yapmış ve 1990 yılında Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı olmuştur.

1991 yılında Hollanda'da Maastricht Üniversite Hastanesi'nde genel dermatoloji, pediatrik dermatoloji ve kozmetoloji konularında yurtdışı çalışmamları yapmış olan Uzm. Dr. Tevhide DİNÇER, 1996 yılında İzmir -Konak'ta kendi dermatoloji merkezini kurmuştur. Kendisi, bilimsel ve güvenilir çalışma ilkesini sürdürmek ve mesleki bilgilerini her zaman güncel tutmak amacıyla yurt dışı - yurtiçi kongre ve eğitim seminerlerine katılmakta ve gelişmeleri yakından izlemektedir.

Uzm. Dr. Tevhide Dinçer
Uzm. Dr. Tevhide Dinçer
İzmir - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube