Mezoterapi lipoliz nedir?

Mezoterapi lipoliz nedir?

Günümüz dünyasında güzel görünmek aslında sağlıklı yaşamanın bir gerekliliği gibi anlaşılmaktadır. Güzel görünmek aslında vücudun biçimli görülmesi ile yakından ilişkilidir. Kişiler zayıflayarak, vücutlarını şekillendirerek, bölgesel olarak fazla olan yağlarından kurtulmayı deneyerek estetik bir görünüme kavuşmayı amaçlamaktadır. Günümüz dünyasında, selülitlerin tedavi edilmesinden zayıflamaya, vücudun şekillendirilmesinden bölgesel fazlalıklardan kurtulmaya kadar, mezoterapi tedavisi etkin bir biçimde kullanılmaktadır. Aslında mezoderm olarak adlandırılan cilt tabakası, dermis ya da deri altı yağ dokusu olarak da isimlendirilmektedir. Mezoterapi yöntemi, birtakım ilaçların, vitaminlerin ve de minerallerin, enjeksiyon yöntemi aracılığıyla, kökenlerini mezodermden alan derialtında dokuya ve deri içlerine verilmesi işleminin adıdır. Oldukça pratik bir işlemdir ve canınızı hiç acıtmaz.

Enjekte edilmiş olan ilaçlar, cildin altında bulunan yağ çözücüler, kan dolaşımını düzenleyen maddeler, sıkılaştırma işlevi taşıyan ajanlar ve tüm bu konularda fayda sağlayan özel karışımlardan meydana gelmektedir. Mezoterapi tedavisinin en önemli avantajlarından birisi, bölgesel zayıflama sağlamasıdır. Ancak bölgesel zayıflama ile aynı anda mezoterapi vücudun toparlanmasına ve şekillenmesine de yardımcı olmaktadır. Alanında uzman olan doktorlar tarafından uygulandığı vakit çok iyi sonuçların alınmasına yardımcı olmaktadır.

Mezoterapi tedavisinin ne kadarlık bir sürede uygulanacağı, kişiden kişiye farklılık gösterir ama ortalama olarak 6 - 8 seans arası bir tedavi süreci tüm hastalar için yeterli olmaktadır. Son derece pratik bir yöntem olan mezoterapi sadece 10 – 15 dakika arası bir zaman diliminde hayata geçirilmektedir. Her bir seans arasında, yine hastanın özgül durumu hesaba katılarak, 7 – 15 gün arası beklenmesi gerekir. Tedavi tamamlandıktan sonra herhangi bir iyileşme süreci geçirilmez. Bu nedenle hastalar diledikleri gibi toplumsal yaşamlarına devam edebilirler. Çok nadir olsa da, bazen iğne yapılan yerlerde hafif morarma ve kızarıklıklar görülebilir. Bazen de iğne yapılan yerlerde şişlikler meydana gelmektedir. Gelgelelim, bu durumların hepsi geçici özelliktedir ve kısa bir süre sonra kendi kendine ortadan kalkacaktır. Biz size, mezoterapi işlemini yaptırdıktan sonra pressoterapi uygulaması yaptırmanızı da tavsiye ediyoruz. Bu tedavi ile kombine edildiği zaman mezoterapi uygulaması hem daha rahatlatıcı hem de ilacın bölgesel olarak dağılmasına katkı verici olacaktır. Bu durumda yaptırdığınız işlemden alacağınız verim neredeyse yüzde yüz olacaktır.

Bu makale 20 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Oğuz Kılıç

Op. Dr. Oğuz KILIÇ, 18 Ağustos 1978 tarihinde Ankara'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerini Ankara'da bitirdikten sonra 1995 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2002 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise  Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur. 2009 yılında ise Dallas'ta Teksas Üniversitesi Southwestern Medical Center'da  Dr. Rohrich ile birlikte araştırma ve klinik çalışmalarında bulunmuştur. 2011 yılında Rekonstrüktif Mikrocerrahi Derneği tarafından verilen mikrocerrahi sertifikasını almıştır. 2012 yılında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki görevinden istifa ederek kurucusu da olduğu Ever-est Estetik Cerrahi Kliniğinde çalışmalarına başlamış olan Op. Dr. Oğuz KILIÇ, uzmanlık eğitim ...

Etiketler
Mezoterapi yöntemi ile yapılan ameliyatlar
Op. Dr. Oğuz Kılıç
Op. Dr. Oğuz Kılıç
Ankara - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube