Mezobotox - yeni

Mezobotox - yeni
Mezoterapi, derinin (mezoderm) yüzeysel katmanları içine az miktarda aktif madde / ürün verilmek suretiyle kullanılan ve ürün tipine bağlı olarak bir koruyucu amacı elde etmek için tasarlanmış bir tekniktir.
Bilindiği gibi BOTOX uygulamaları, kaş arası, göz etrafında kaz ayakları, alın ve derinleşmiş mimik çizgileri için yapılan bölgesel uygulamalardır. Mezobotoxun klasik botox uygulamalarından farkı, düşük dozlarda tüm alana yüzeysel olarak uygulanmasıdır. Mezobotoxun derin kaslar üzerinde etkisi olmadığından, ifadenizde değişiklik olmadan yüzeyel ince çizgilenmelerde azalma sağlamaktadır.
Mezobotox  yüz bölgesi, dekolte, boyun ve ellerde antiaging etkiyi sağlamak, derinin yüzeysel katmanlarını gençleştirmek ve yaygın  ince çizgi ve kırışıklıkların giderilmesini sağlamak, cildin sebum salgısını düzenlemek için uygulanmaktadır. Özellikle yağlı ve akneli ciltlerde cildin sebum salgısını azaltmak için kullanılan tedavi prosedürlerinin arasında başarılı bir şekilde yerini almıştır.
MEZOBOTOX, önceden topikal( lokal krem) anestezik bir madde uygulanmış cilde, roller yöntemi ile kanalların açılması ve napaj tekniği ile yüzeyel mikroenjeksiyonların yapılması şeklinde uygulanır. Uygulama sonrasında cildin hassasiyetine ve yapısına bağlı olarak 1-2 saat süren noktasal kızarıklıklar görülebilir. 4-6 ayda bir tekrarlanabilir.

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Berfu Babucçu

Etiketler
Mezobotox nedir
Op. Dr. Berfu Babucçu
Op. Dr. Berfu Babucçu
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube