Mevsim geçişlerinde kırgınlık

Mevsim geçişlerinde kırgınlık

Bahar ayları bazen sıcak, bazen soğuk değişen iklime ayak uydurmaya çalışan insanlık için adeta bir tampon rolü üstleniyor.

Sabah soğuğa karşı giymiş olduğunuz kalın kıyafetler öğle vakti sıcaktan yanmanıza sebep olabiliyor. Uzmanlar bu dönemde tek kat ve kalın giysiler yerine istediğinizde giyip çıkarabileceğiniz birden çok kat kıyafet kullanmanızda hemfikir.

Doğa için bir uyanışın, bazen de uzun ve zorlu geçecek bir kış serüveninin hazırlığını temsil eden bahar ayları, insan oğlunun doğasının bir yansımasıdır aslında. Güze girerken sararan yapraklar, kendini çetin kış şartlarına hazırlayan toprak ve birçok canlının hayat döngüsünde birtakım değişiklikleri bu mevsimde görmemiz mümkün.

Bizler fark etsek de etmesek de, tüm doğa gibi vücudumuz da kendisini kışa hazırlıyor. Deride döküntüler, iştah durumundaki değişiklikler, mide- bağırsak sistemimizde rutinin dışındaki aktiviteler, kilo değişiklikleri, duygu durum değişiklikleri ve bilhassa bölgesel kas tutulmaları ve ağrılar bu dönemde en şikayetçi olunan parametrelerdir.

Merak etmeyin, hasta değilsiniz; sadece değişen ortama ayak uydurmaya çalışıyorsunuz.

Çok uzun sürmeyecek olan bu dönemi kolayca atlatmak sizin elinizde. Vücudu her zaman zinde tutmak için sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemekleri gibi öğünleri atlamadan, dengeli beslenerek, spordan kopmayarak bu kırgın dönemi en hafif şekilde atlatmak mümkün...

Güz dönemi yavaş yavaş kendini hissettirmeye başladı. Sıra sizde...

Geç kalmayın, harekete geçin!

Sağlıklı günler...

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Fzt. M. Ergun Kayıran

Fzt. M. Ergun KAYIRAN, lisans eğitimini Dumlupınar Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünü tamamlayayarak Fizyoterapist unvanı almış ayrıca bir süre Almanya'nın Münih şehrinde klinik çalışmalar da bulunmuştur. 

2012 Yılında Gaziantep'de Yüksek Lisans eğitimimi tamamlamış, ' Bası Yaralarında Kuru İğne Uygulamasının Retrospektif İncelenmesi' konulu tez çalışmasını Gaziantep' teki muhtelif hastanelerin yoğun bakım ünitelerinde hazırlamıştır. Doktora derecesi için yola çıktığı İstanbul Medipol Üniversitesi'nden sonra Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde eğitimine devam etmektedir.

 Fzt. M. Ergun KAYIRAN, mesleki çalışmalarına Gaziantep'de bulunan özel muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Vücut direnci
Fzt. M. Ergun Kayıran
Fzt. M. Ergun Kayıran
Gaziantep - Fizyoterapi
Facebook Twitter Instagram Youtube