Meme kanseri bilinçlendirme ve farkındalık ayı

Meme kanseri bilinçlendirme ve farkındalık ayı

Her yıl Ekim ayında Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık çalışmaları kadınların bedenleri hakkında bilinçlenmelerini ve gerekli önlemleri alabilmelerini sağlamak için yapılıyor.

Oldukça yaygın görülen ve erken teşhis edilmediği takdirde tedavisi zorlaşan meme kanseri belirli bir rutin oluşturulduğu takdirde bireysel muayeneler ile bile fark edilebilecek bir hastalık.

40 yaşına kadar kadınların her ay düzenli olarak kendilerini muayene etmeleri, 40 yaşından sonra da yılda 1 kez doktor kontrolüne gitmeleri gerekiyor.

Meme kanseri teşhis yöntemleri ağrılı ya da acılı değildir.Teşhisten korkmak hastalığa karşı kaybedilebilecek en önemli zaferlerden birisidir. Kendinize verdiğiniz değeri ve yapmanız gerekenleri sürekli olarak hatırlatın, çevrenizdekilerin bilinçlenmesine katkıda bulunun.

Bu makale 13 Ekim 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Arzu Ercan

Op. Dr. Arzu Ercan ilköğrenimini sırayla Denizli, Manisa ve İzmir'de tamamlamıştır. 1993 yılında İzmir Özel Fatih Koleji'nden mezun olmuştur. Lise öğreniminin ardından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni 1999 yılında başarı ile tamamlayarak tıp doktoru unvanını almıştır. 2000 - 2006 yılları arasında Uludağ Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanlık Eğitimi'ni tamamlamıştır. 2006 - 2007 yılları arasında Bursa Medical Park Hastanesi'nde çalışmış olup 2007- 2010 yılları arasında Bursa Şevket Yılmaz Hastanesi'nde Uzman Doktor ve Başhekim Yardımcısı olarak görev almıştır. 2010 - 2012 yılları arasında Bursa Rentıp Hastanesi'nde, 2012 yılında Özel Balıkesir Sevgi Hastanesi'nde çalışmaya başlamıştır. 2016 - 2018 yılından sonra Bursa Acıbadem Hastanesi ile Özel Balıkesir Sevgi Hastanesi'nde dönüşümlü olarak çalışmıştır. Op. Dr. Arzu Ercan mesl ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
facebook
instagram
youtube
Op. Dr. Arzu Ercan
Op. Dr. Arzu Ercan
İstanbul - Kalp Damar Cerrahisi
Facebook Twitter Instagram Youtube