Medikal estetik uygulamaları

Medikal estetik uygulamaları

Aşırı Terleme Tedavisi:
Aşırı terleme günlük hayatı derinden etkileyen sosyal iletişimde insanları zaman zaman zorlayan psikolojik etkileri olan bir sorundur. Tedavisinde botoks, antiperspiran kozmetik ürünler, lazer destekli lipoliz cihazları ve cerrahi olarak sinir blokajı seçenekler arasındadır. Bitkisel olarak ada çayınında %5 etkili olduğunu söyleyen yayınlar mevcuttur. Tüm yöntemler içinde daha az risk taşıması ameliyathane koşulları gerekmemesinden ötürü Botoks uygulamaları tercih edilmektedir. Botoks koltuk altı terlemesinde %90 lara varan başarısı ile etkili bir ajandır ancak 6 ayda bir tekrarlanması gerekir. Kalıcı olan  diğer bir yöntem olan lazer destekli lipoliz ise kalıcı olması sebebi ile tercih edilir. Ameliyathanede yapılmasına karşın daha masum bir işlemdir. Hastanede kalınmasına gerek yoktur. Aynı gün içinde hastaneden çıkılıp 3. gün günlük hayata dönülebilir.

Mezoterapi:
İlk kez Fransız bilim adamı Dr. Michel Pistor tarafından 1952 de tanımlanmış 1986 ise FNAM örgütü tarafından kozmetik alandaki uygulamaları için onay almıştır. Mezoterapi minimal girişimsel yöntemler sınıfında yer almaktadır. Küçük dokunuşlar ile ciltteki birçok olumsuz etkiden arınma hedeflenmiştir. Uygulama sadece mikro iğneleme yöntemi ile yapılabildiği gibi iğneleme esnasında cilt altına mineraller,aminoasit kopleksi ve vitaminlerin enjeksiyonu tarzında da yapılabilir. Ciltte leke tedavisi, gençleştirme, yara izi tedavisi, saç tazelenmesi için kullanılabilir. Son dönemde hem kilo verme hemde çatlak selülit tedavisnde kullanılmaktadır. Tedavi süresi 15 dk kadar sürer. Seanslar arası yaklaşık 3 haftadır.

Dolgu:
Zamanla yüzümüzdeki destek dokularında azalmalar olur. Bu azalmaya sarkmalarda eşlik edince daha yorgun bir ifade kaçınılmaz olur. Basitçe söylemek gerekirse doku yoksunluğu olan bölgelere dolgu maddeleri  ile şekillendirme yapmaktayız. Genellikle çene, dudaklar, kaş ortası, burun ucu, göz çevresine yaygın uygulamaları mevcuttur. Etki hemen başlar kalıcılık ise 3 aydan 2 yıla kadar devam eder. Dolgular sentetik olarak üretilir 2 formu mevcuttur Kalıcı ve geçici formları mevcuttur. Geçici dolgular en çok tercih edilen doku uyumluluğu da en yüksek olan dolgulardır. Kollajen ve hyalüronik asit içerirler. Kalıcı dolgular ise poliakrilamid gel, kalsiyumhidroksiapatit ve polimetilmetakrilat içerir.

Işık Dolgusu:
İnatçı gözaltı morlukları artık sorun olmaktan çıkıyor. Işık dolgusu ile göz çevresinde hem aydınlanma hemde dolgunluk sağlanabiliyor. İşlem 15 dk kadar sürer. Diğer dolgulardan farklı olarak içerdiği bileşenler sebebi ile göz çevresinde mezoterapi etkisi de yarattığından gözaltı morluk tedavisinde de kullanılır. Kalıcılığı 6 ay kadar sürer. Uygulama öncesi sürülen lokal anestezikler sebebi ile ağrı duyulmaz

Işık dolgusunun içeriğinde, hyalüronik asit, YYK 8 amino asit, 3 antioksidan, mineral ve vitaminler ile hasta konforu için lidokain bulunmaktadır. Hyarülonik asit su tutarak dolgunlukta kazandırmakta diğer bileşenler ile biraraya gelindiğinde ise morlukların renginin açılmasında önemli yol katedilmektedir.

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Altuğhan Cahit Vural

Aslen Giresun Göreleli olan Op. Dr. Altuğhan Cahit Vural, 1981 yılında Ankara'da dünyaya geldi. İlkokul eğitimini İstanbul'da, ortaokul ve lise eğitimini ise Ankara'da tamamlayan Dr. Vural, 1999 yılında Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimine başladı ve 2006 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanını aldı. Plastik cerrahi üzerine olan ihtisasına 2006 yılında Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilimdalı’nda asistanlık görevi ile başladı. İhtisası öncesinde ise 2005 yıllında Edinburgh Western General Hospital’da James Mander ile çalışma şansı elde etti. İhtisas süresince geçen 6 yıllık asistanlık süresi dolunca gönüllü olarak Van Erciş’e uzman olarak atandı ve mecburi hizmet görevini orada tamamladı. Dr. Vural, Türkiye’nin tek resmi akredite estetik cerrahi fellowship programı ...

Etiketler
Ameliyatsız gençleşme yöntemleri
Op. Dr. Altuğhan Cahit Vural
Op. Dr. Altuğhan Cahit Vural
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube