Liposuction (yağ alma-vücut şekillendirme) hakkında sık sorulanlar

Liposuction (yağ alma-vücut şekillendirme) hakkında sık sorulanlar

● Liposuction ile kilo verilir mi ?

– Liposuction bilindiği gibi kilo verme ameliyatı değildir, elbette alınan yağların karşılığı olarak belli miktarda kilo verilir ama asıl amaç vücudun belli başlı bölgelerindeki yağları alarak vücudu şekillendirmektir.

● İşlem için hangi cihazları kullanıyorsunuz ? – Euromi Eva SP6- Vaser-Laser

● Ameliyat süresi nedir ?

– Ameliyat süresi liposuction ın uygulandığı bölge ve alanın genişliğine göre değişmekle birlikte, inatçı yağlanmanın sıklıkla olduğu, tüm bel çevresi, karın ve sırt bölümünü içine alan bir işlemde ortalama 2-3 saat sürmektedir.

● Herkes vücut şekillendirme ameliyatı olabilir mi ?

– Ameliyat olmasına engel bir durumu olmayan ( kronik ve riskli hastalıklar, kanama problemleri vs) ve aşırı kiloya sahip olmayan kişiler bu işlemden fayda görürler.

● Riskli bir ameliyat mı ?

– Bilindiği üzere her cerrahi girişimde bilinen risk oranları ve komplikasyon oranları vardır. Tekniğe uygun aşırıya kaçılmayan bir işlemde, risk diğer cerrahi girişimlerden farksızdır.

● Liposuction en sık hangi bölgelere yapılır ?

– Vücut şekillendirme işlemi için uygulanan liposuctionda en sık uygulanan bölgeler; karın alt ve üst bölgesi, bel bölgesi, sırt üst ve alt bölgesi, üst kol, uyluk iç kısmı ve diz iç kısmı sayılabilir, onun dışında gıdı bölgesi, erkeklerde kadın tipi meme büyümesine (jinekomasti) yönelik uygulanabilir.

● Liposuctiondan sonra iz kalır mı?

– Her cerrahi işlemde olduğu gibi liposuctiondan sonra da iz kalır. Ancak kanül giriş kesileri yaklaşık 2mm boyutta olup çoğu vücudun görünmeyen bölgelere saklanacak şekilde olur.

● Ameliyat sonrası ağrı olur mu?

– Izdırap verici ciddi bir ağrı olmaz.

● Ameliyat sonrası korse ne kadar süre kullanılıyor ?

– Ameliyat sonrası korse yaklaşık 6 hafta süre ile kullanılır.

● Normal hayata ne kadar sürede geçilir ?

– İşlemin ardından 1 gün sonra normal hayata geçilir. işe başlama ise, yapılan işe ve uygulama yapılan bölgenin genişliğine göre değişmektedir.

● Ameliyat sonrası nelere dikkat etmek gerekir ?

– Ameliyat sonrası korse kullanımına özen gösterilmelidir, ağır sporlar yapılmamalıdır, operasyon sonrası 2. haftada lenfatik drenaj masajına başlanmalıdır.

● Liposuction uygulanan bir bölgeye tekrar liposuction uygulanabilir mi ? Liposuction yapılan bölgelerde tekrar yağlanma artışı olur mu ?

– Aynı bölgeye tekrar liposuction uygulanabilir. liposuction sonrası, kilo alımı ile tekrar yağlanma artışı olabilir.

● Sonucu işlemden ne kadar süre sonra görebilirim ?

– 6. haftadan sonra mevcut ödemin gerilemesi ile sonuç görülmekle beraber kalıcı görünüm için 6. aya kadar beklenmesi gerekmektedir.

Bu makale 30 Mayıs 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Şenol Durukan

Op.Dr. Şenol Durukan, 1983 yılında Yozgat'ta doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur

Mecburi hizmet görevi için Ardahan Devlet Hastanesi'nde çalışmış olup, mesleki çalışmalarına Özel Tınaztepe Hastanesi 'nde devam eden Op.Dr. Şenol Durukan evli ve bir çocuk babasıdır.

Etiketler
Liposuction
Op. Dr. Şenol Durukan
Op. Dr. Şenol Durukan
İzmir - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube