Led terapi

Led terapi

LED (Light Emmision Diod) terapi sayesinde de cildimizi fazla ısıtmadan uyarabiliriz. Buradaki etki mekanizması ise, hem fibroblastları hem de dermisin savunma hücrelerini uyarmasıdır. Haftada 2 veya 3 defa toplam 9 seanslık kür halinde uygulandığı zaman cildin dokusunda sıkılaşma, sivilcelerde iyileşme dolaşımında düzelme ve buna bağlı pembe sağlıklı bir cilt elde edilebilir.
LED terapinin 3 ayrı dalga boyunda 3 ayrı renkte ve dolayısıyle farklı işlevleri olan ışıkları ile ciltte sağlıklı görünüme kavuşmak mümkün olabilmektedir.

1. LED plus ile ince çizgilerin giderilmesi ve dermatit benzeri hastalıkların iyileştirilmesi,

2. LED revive ile kollajen liflerin üretimi ve üretken hücrelerin çalışmaları hedeflenmekte

3. Ve son olarak LED blue ile aknelerin yani ergenlik sivilcelerinin veya benzeri sivilcelerin iyileştirilmesi hedeflenmektedir.

Akne problemi olan bazı gençlerimizin yaz aylarında sivilceleri iyileşmektedir. Gerçekten de ultraviyole ışınları, denizin tuzlu suyu akneleri iyileştirebilmektedir; ancak ultraviyolenin zararlı etkileri de aynı anda ortaya çıktığı için bu şekilde tedavi önermiyoruz. LED blue’nun en güzel yanı ultraviyole içermemesi ve sivilceleri güneşin iyileştirici etkisine benzer şekilde tedavi edebilmesidir. 

LED revive ve plus’ın ortak yanları ise cildin dolaşımını ve beslenmesini düzenleyebilmesi, savunma sistemini güçlendirebilmesi, kollajen ve elastik lif üreten hücrelerin aktivitelerini arttırabilmesi ve cilde daha sağlıklı ve diri bir görünüm kazandırabilmesidir. Bu tedaviler haftada 2 defa olmak üzere 8-12 seans’lık kürler halindedir. Daha sonra idame amaçlı ayda bir devam edilebilir. Etki süresi kişiden kişiye değişmekle beraber 6-12 ay olabilmektedir.

Bu makale 20 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Betül Şengör

Etiketler
Terapi
Uzm. Dr. Betül Şengör
Uzm. Dr. Betül Şengör
İstanbul - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube