Lazer lipoliz ile ameliyatsız lokal incelme nedir?

Lazer lipoliz ile ameliyatsız lokal incelme nedir?

Lazer lipoliz; diyetle ve sporla gitmeyen lokal fazlalıklarda etkin çözüm olmaya devam ediyor. Diyetle ve sporla gitmeyen lokal fazlalıklarda lazer lipoliz tek seansta kalıcı incelme sağlar. Burada dikkat edilmesi gereken nokta her yöntemde olduğu gibi lazer lipoliz sonrasında da kilo almamaya dikkat edilmesi gerekir. Lazer lipoliz ile yağ hücrelerinin sayısı kalıcı bir şekilde azaltılır, fakat kalan yağ hücreleri hacimlerinin birkaç katına kadar büyüme özelliğine sahip olduğundan kilo alınmaması sonucun kalıcılığı açısından önemlidir. Kilo alınsa dahi uygulama yapılan bölgede eskiye oranla daha az yağ birikimi olur. İşlem sonrası şişme morarma olmaması ve dokuda sıkılaşma yapması, şekil bozukluğu, çukurluk yapmaması liposuctiona göre üstün özelliklerindendir. Uygulamadan 1 ay sonra incelme başlar ve 6.ayda maximuma çıkar. Ndyag lazer kullanılarak yağ dokusunu eritmek ve aynı zamanda kolajen doku uyarımı yaparak sıkılaşma sağlamak üzere tasarlanmış yenilikçi bir sistemdir. Bu yağlar lenfatik sistemle atılarak kalıcı şekilde yok edilir. 2006’dan beri etkili ve güvenli olduğuna dair FDA onayı vardır. Lazer lipoliz bir zayıflama tedavisi değildir. İdeal kilosunun biraz üzerinde olan kişilerde diyetle ve sporla gitmeyen inatçı lokal fazlalıklarda tercih edilir. Klinik çalışmalar yağ dokusunu azalttığını, iyileşme süresinin kısa olduğunu, cilt sıkılaşması yaptığını desteklemeye devam etmektedir.

Bursa bölgesel zayıflama yöntemimiz; lazer enerjisi kullanılarak yağ hücrelerinin zarının patlatılması ve yağ içeriğinin karaciğer ve böbrekler tarafından atılması esasına dayanır. Vücut şekillendirme uygulamalarında devam niteliğinde yenilikçi bir uygulamadır. Bölgesel yağ hücreleri lazer enerjisi kullanılarak eritildiği gibi aynı zamanda cilt gevşekliğinin giderilmesinde de etkili olarak kullanılır. Kol, bacak içleri, uyluk içi, diz içi, ayak bileği, erkek memesi (jinekomasti), gıdı fazlalığı (double chin) gibi inatçı yağların biriktiği, zayıflama ve sporla gitmeyen yağların şekillendirilmesinde kullanılır.

Bursa bölgesel zayıflama yöntemi olarak, lazer lipoliz cilt altında biriken yağı yok etmekle kalmaz, aynı zamanda ciltteki kolajen üretimini artırarak cildin daha genç ve gergin görünmesini de sağlar.

Lazer Lipoliz şu 3 amaçla kullanılır:

1. İnatçı bölgesel yağ fazlalığının giderilerek vücuda şekil verilmesi amacıyla karın, basen, bel vb. bölgelerde

2. Gevşek olan ciltte gerginlik elde edilmesi amacıyla yüz, boyun, kol içi, bacak içi, karın gibi bölgelerde

3. Terlemenin azaltılması amacıyla koltukaltı terlemelerinde

Lazer Lipolizin Avantajları Nelerdir?

Lazer lipoliz oldukça etkili, sadece yağ dokusunu etkileyen, kanamayı önleyici (hemostatik) özelliği olan, sonrasında iyileşme sürecinin çok kısa olduğu bir uygulamadır.

1-2 mm çapında çok minik bir kesi açılarak lazer fiber cilt altına yerleştirilir ve bu yolla lazer enerjisinin yağ dokusunda etkili olması sağlanır. Sonuç uygulamadan 1 ay sonra fark edilir. 6 ay incelme devam eder.

Lazer Lipoliz Nasıl Etki Eder?

Lazer lipolizin 3 temel etkisi vardır. Lazer ışığının Fotomekanik etkisi sonucu yağ hücrelerinin zarı parçalanır ve yağ içeriği hücreler arası alana akar. Bu yağ istenirse vücuttan doğal yollarla atılması için orada bırakılabilir veya ince bir kanül yardımıyla düşük bir basınçla emilerek dışarı alınabilir.

Çevre dokuda ise Fototermal etki ile bu bölgedeki ince damarlarda koagülasyona (pıhtılaşmaya) neden olur. Bu etki sonucu işlem sırasında veya işlem sonrasında kanama görülmesi engellenerek uygulama sonrasında morarma olmaması sağlanır. Fototermal alanın hemen dışında ise fotostimülasyon olur. Bu etki sonucunda uygulama yapılan alanda ciltte belirgin toparlanma ve gerilme elde edilir.

Lazer Lipoliz İçin Kimler En İdeal Vakadır?

• Belirli bölgelerde az veya aza yakın derecede yağ fazlalığı olanlar,

• Yüz ve boyun cildinde gevşeklik, çene altında yağlanma, gıdı fazlalığı olanlar, kol içinde yağlanma, bacak içi, basenlerde lokal yağ fazlalığı olanlar,

• Ayak bileklerini inceltmede de oldukça başarılıdır.

• Erkek meme büyümesi olanlar,

• Koltukaltı aşırı terlemelerinde.

Lazer Lipolizle Liposuction’ın Farkı Nedir?

Klasik Liposuction’da genel anestezi verilerek yağlar yüksek negatif basınçla çekilir, lazer lipoliz ise lokal anestezi ile lazer enerjisi verilerek yapılır. Lazer lipolizde şişme ve morarma Liposuctiona’a göre daha azdır.

Lazer Lipoliz Sonrası Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

1 hafta korse giyilmesi ve 10 gün sonra ödemi azaltacak, cilt dokusunu olumlu yönde artıracak soft masaj uygulamaları tavsiye edilir. Her uygulamada olduğu gibi bu uygulamada da tekrar aynı bölgede yağlanma olabilir. Uygulama sonrasında yok edilen yağ hücreleri geri gelmez. Ancak hasta gereğinden fazla kalori alırsa kalan yağ hücrelerinde hacim olarak artış olabilir. Bu tarz durumlarda işlemin tekrarlanması gerekebilir. Bu nedenle hastalarımıza spor yapmalarını ve kilo almamalarını tavsiye ediyoruz.

Lazer Lipoliz’de Fiyat Nedir?

Lazer lipoliz fiyatları Dermaclinic’te Uzman Cilt Doktoru muayenesi sonrasında çalışılacak bölgenin genişliği veya bölge sayısına göre belirlenir.

Gıdı Fazlalığında Lazer Lipoliz

Bazı kişilerde gıdı bölgesinde doğuştan gelen yağ hücre sayısı fazla olduğundan ne kadar kilo verilse de yok olmaz ve kişiyi olduğundan daha kilolu gösterir. Lazer lipoliz ile bölgede istenilen sonuçları almak mümkündür. Gıdı ve gerekiyorsa biraz yukarı yanaklara doğru olan bölgeye lokal anestezi uygulanır. Özel kanüller yardımıyla bölgedeki yağlar alınır. Bu işlem yarım saat içinde gerçekleştirilir. İşlem sonrasında bölgeye hafif bir bandaj uygulaması yapılır ve bandaj 2 gün sonra alınır. Bandaj çıktıktan sonra şişkinlikler iner ve çene hatları daha net olur.

Erkeklede Meme Büyümesi (Jinekomasti) Lazer Lipoliz İle Tedavisi

Erkeklerde aşırı meme büyümesi Jinekomasti’de lazer lipoliz altın standart (çok değerli) bir yöntemdir. Erkeklerde görsel ve psikolojik problem yaratan (jinekomastide) büyüyen meme dokusu içindeki çok sert yağ dokusu klasik liposuction yöntemiyle alınamazken lazer lipoliz bu yağların eritilerek alınmasına olanak sağlar. Lokal anesteziyle yapılan işlem sonrasında neredeyse hiç iz kalmadan hastalarımız büyümüş göğüslerden 30 dakikada kurtulabilmekte ve ertesi gün işine, sosyal yaşamlarına dönebilmektedir.

Bu konuda bilgi almak için aşağıdaki bölümden bize mesaj gönderebilirsiniz.

Bu makale 29 Temmuz 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Fatma Özel

Uzm. Dr. Fatma Özel, lisans öncesi eğitimlerinin ardından Ondokuz Mayıs Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır.Sivas SSK ve 2 Yıl Bursa Çekirge SSK’da Dermatoloji Uzmanı olarak çalışmıştır.Yurtiçi ve yurtdışında Kozmetik Dermatoloji ile ilgili birçok bilimsel toplantı ve kurslara katılmıştır. 2015 yılında Floransa’da Prof. Dr. Bonan’ın kliniğinde CO2 lazer ile cilt gençleştirme, CO2 ile vajinal gençleştirme ve Lazer Lipoliz ile incelme konusunda master kurslara katılmıştır.

Uzm. Dr. Fatma Özel ,mesleki çalışmalarına Bursa'da bulunan Dermaclinic - Cilt Sağlığı Lazer Estetik Kliniği devam etmektedir.

Etiketler
Lazer lipoliz
Uzm. Dr. Fatma Özel
Uzm. Dr. Fatma Özel
Bursa - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube