Lazer epilasyon nasıl bir tedavidir ?

Lazer epilasyon nasıl bir tedavidir ?

Kıl kökünün gelişimi 3 farklı fazdan oluşur. Vücutta kıl kökleri bu gelişim fazlarını farklı dönemlerde yaşar. Lazer ışınları özellikle büyüme fazındaki (anagen) kıl kökleri üzerinde etkili olmaktadır. Kıl köküne ulaşan lazer ışını, kıl kökünde bulunan ve kıla rengini veren melanin tarafından emilir. Işık enerjisi ısı enerjisine dönüşür ve oluşan bu ısı da kıl kökünü tahrip ederek yeni kıl uzamasına engel olur. Böylece büyüme fazındaki (anagen) kıllar yok edilmiş olur.

Vücuttaki tüyler değişik dönemlerde büyüme ve dinlenme fazına girdiği ve lazer uygulamasından aktif fazdaki kıllar etkilendiği için lazer epilasyonlar ortalama 6- 8 seans sürer.

NEDEN LAZER EPİLASYON YAPTIRIYORUZ?

-İstenmeyen vücut kıllarından kurtulmak için en kesin çözüm yoludur.

-Lazer epilasyon sadece kozmetik amaçlı değil, batık ve kıl dönmesi durumlarında da yapılmaktadır.

 -Lazer epilasyon uygulamasının kıllar beyazlamadan daha erken yaşlarda yaptırılmasında fayda vardır çünkü beyaz ve gri kıllarda lazer epilasyon etkili olmaz.

-Lazer epilasyon uygulaması ciltteki batık ve gözenekli görünümün düzelmesini sağlar.

SOPRANO XLİ DİOD LAZER İLE LAZER EPİLASYON TEDAVİSİ GÜVENİLİR BİR YÖNTEM MİDİR?

Soprano XLİ diod lazer cilt üzerinde kademeli ısıtma sağlar ve kendiliğinden soğutma sistemine sahiptir. Bu sebeple cilt üzerinde leke ve yanık oluşturmaz. Koyu tenlilerde de uygulama yapılabilmekte ancak koyu tenli hastalarda olası leke riskini azaltmak için için yine de doz ayarı yapılması gerekmektedir.

Ayrıca soprano diyot lazerler yüz bölgesinde özellikle tercih edilen lazerlerdendir çünkü alexandirite lazerler ve IPL vücut tüylenmelerinde çok başarılı olmasına rağmen yüz bölgesinde yüksek oranda tüylenmede artış ve yayılmaya sebep olabilirler. Bu nedenle de kişinin yüzünde kalın tüyler varsa genellikle soprano XL gibi diyot lazerler ya da  Nd:YAG  lazer tercih edilmelidir.

 Ayrıca Amerika İlaç ve Gıda Sanayi tarafından sağlığa zararsız olduğu kanıtlanmış ve FDA onayı almıştır.

LAZER EPİLASYON KILLARI NASIL YOK EDER?

Lazer epilasyonda kullanılan lazer ışığının dalga boyu melanin pigmenti tarafından emilme özelliğine sahiptir. Soğutma sistemli lazer tekniği ile (soprano xli) lazer epilasyon cilde zarar vermeden doğrudan kıl kökünü yok eden ısıya dönüşür. Böylece istenmeyen tüylerinizden rahatlıkla kurtulabilirsiniz.

LAZER EPİLASYONUN KAÇ SEANS SÜRECEĞİ NEYE GÖRE DEĞİŞİR?

Kişinin ten rengi (koyu tenli kişiler fazla sayıda seans gerektirir)

Açık ten rengi olup kılları siyah olan hastalar daha kısa sürede sonuç almaktadır.

Tedavi edilen kılın rengi  (açık renkli tüyler daha fazla seans gerektirir)

Tedavi edilen bölge ( kol ,üst bacak, sırt ve yüzde daha fazla seans gerekmektedir. Bazen tedaviye yanıtsızlık  görülebilir.

Tüy yoğunluğu (Genetik olarak yoğun kıllanması olan kişilerde daha fazla seans gerekebilir)

Hormon durumu ( polikistik over gibi hormonal problemi olan kişilerde önce hormonal tedavi yapılmasını öneriyoruz)

Ergenlik dönemi ve yirmili yaşlarda tüylerin azalması için daha fazla seans gerekir.

SOPRANO XLİ DİOD LAZER İLE KAÇ SEANS GEREKLİDİR?

Öncelikle lazer epilasyon yaptırmanın bir tedavi süreci olduğu unutulmamalıdır. Eğer hormonal bir problem yoksa Soprano XLİ diod lazer teninizin 2 ton koyusu olan kıl köklerinizi görür ve ortalama 6-8 seansta  %80-%90 sonuç sağlar. Ancak tamamen tüysüz kalma durumu beklenmemelidir. Kalan tüylerin renkleri ve kalınlıkları azalır. Bazı hastalarda seyrek idame seansları yapılabilir.

Seans aralıkları yüz bölgesi için 4 hafta, vücut için 6 haftadır. Bu seans aralıklarına uyulduğu takdirde çok daha iyi sonuç alınacaktır.

LAZER YAPTIRIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Lazer epilasyondan en az iki hafta önce ağda, cımbız, iğneli epilasyon ve epilatörlerin kullanılması bırakılmalıdır çünkü bu yöntemler lazer epilasyonun etkileyeceği kıl kökünü ortadan kaldırır. Seans aralarında ihtiyaç duyuldukça jilet ve tüy dökücü kremler rahatlıkla kullanılabilir.

Lazer uygulamasından bir gün önce tüylerin jiletle alınmasını öneriyoruz çünkü işlemden hemen önce jilet yapıldığında ciltte kızarıklık ve hassasiyet yapabiliyor.

Soprano diyot lazerler koyu tenlere  uygulanabilir. Ancak yine de yeni güneşlenmiş ciltte istenmeyen yanıklar ve lekelenme riski mevcuttur. Bu sebeple epilasyondan en az 2 hafta öncesinde güneşlenilmemeli, solaryuma girilmemeli ve bronzlaştırıcı kremler kullanılmamalıdır.

SEANS SIRASINDA AĞRI ACI HİSSEDİLİR Mİ?

Soprano XLİ diod lazerin başlığındaki Dualchill contact cooling(soğutucu) özelliği ile tedavilerin daha acısız ve ağrısız ve geçmesini sağlamaktadır.

SOPRANO XLİ DİOD LAZER İLE EPİLASYON YAPTIRDIKTAN SONRA GÜNEŞE ÇIKABİLİR MİYİZ?

Soprano XLİ diod lazer size acısız ağrısız 4 mevsim uygulama imkanı sunar. Epilasyonunuzu yaptırdıktan 10 ila 15 gün sonra güneşe çıkabilirsiniz. Tatile gitmeden 2 hafta öncesine kadar lazer epilasyonunuzu yaptırabilirsiniz.

 

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Melike Erdim

Op. Dr. Melike ERDİM, 1976 yılında Trabzon'da doğmuştur. 1992 yılında Beşiktaş Kız Lisesi'ni birincilikle bitirmesinin hemen ardından Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1999 yılında dönem ikincisi olarak tamamlamış ve tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Marmara Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı'nda yapmış  Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı olmuştur. 2005 yılında BD, Boston Harvard Tıp Fakültesine bağlı Massachusetts General Hospital'da Prof. Dr. Michael Yaremchuk'tan Estetik Yüz Cerrahisi alaında yurtdışı eğitimi almıştır. Uzmanlığı sonrasında pek çok kurumda görev yapmış ve deneyim kazanmış olan Op. Dr. Melike ERDİM, mesleki çalışmalarına Kadıköy'de bulunan özel muayenehanesinde devam etmektedir. Ayrıca ameliyatlarını anlaşmalı olduğu özel hastanelerde gerçekleştirmek ...

Etiketler
Lazer tedavisi nedir
Op. Dr. Melike Erdim
Op. Dr. Melike Erdim
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube