Kuru iğne tedavisi nasıl bir yöntemdir

Kuru iğne tedavisi nasıl bir yöntemdir

Kuru iğne tedavisi güvenli, yan etkisi olmayan, tedavi edici ve zararsız bir yöntemdir. Uygulanan iğne, herhangi bir ilaç içermediği için, bu ismi alır. Bu sebeple alerji ve yan etkiler içermez.

Kuru iğne tedavisinde, hastanın muayenesi yapılıp tanısı konulduktan sonra, kaç seans uygulama yapılacağı belirlenir. Tedavinin süresi, yani kaç seans olacağı, problemin bulunduğu vucut bölgesinin genişliğine, rahatsızlığın ne kadar eski olduğuna, hastanın yaşına göre belirlenir. Bazen tek bir seans yeterli olabilmektedir. Genelde 3-5 seans uygulanır. Bazı nadir durumlarda tedavi 8-10 seansı bulabilir. Seanslar haftada 1 uygulanır.

Kuru iğne tedavisi, boyun, bel, bacak ağrılarında, omuz, dirsek kalça gibi eklem hastalıklarında sıklıkla kullanılır. Bu hastalıklarda bazen tek başına, bazen de fizik tedavi ile birlikte, fizik tedaviye destek olarak uygulanır ve çok etkili, kalıcı sonuçlar elde edilir.

Kuru iğne tedavisinin etkili olabilmesi için bu konuda tecrübeli bir hekim tarafından uygulama tekniğine uygun şekilde yapılması çok önemlidir.

 

Bu makale 11 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Mehmet Mustafa Ertürk

Uzm. Dr. Mehmet Mustafa Ertürk 2002 yılında Hacettepe Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra 2007 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon ABD ihtisasını tamamladı.

Özel İstanbul Hayat Hastanesi'nde, İstanbul Hospitalium Hastanesi'nde, Biyofiz Tıp Merkezi'nde, Aktif Tıp Merkezi'nde görev yapmış olup, mesleki çalışmalarına özel muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Kuru iğne tedavisi nasıl yapılır
Uzm. Dr. Mehmet Mustafa Ertürk
Uzm. Dr. Mehmet Mustafa Ertürk
Bursa - Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon
Facebook Twitter Instagram Youtube