Küçük bir dokunuşla göz kapağı estetiği

Küçük bir dokunuşla göz kapağı estetiği
Blefaroplasti (göz kapağı estetiği), yaşla birlikte üst ve alt göz kapağında meydana gelen deri ve yağ doku sarkmasının gerilmesi ya da olması gereken yere geri alınması işlemidir.


Bu işlem, yüz germe ile birlikte ya da tek başına yapılabilmektedir. Yaşlanma, güneşin olumsuz etkileri ve genetik geçiş gibi faktörler neticesinde göz çevresinde kırışıklıklar, torbalanmalar ve derin çizgiler oluşur. Blefaroplasti, yaşlanmış ya da yorgun görünüme sebep olan bu fiziksel etkileri büyük oranda ortadan kaldırır ve daha genç ve dinamik bir görünüm kazandırır.


Ameliyat kesileri, göz kapaklarının orjinal çizgilerine uyumlu olarak yapılır ve iyileşme ile birlikte neredeyse tamamen kaybolur.


İşlem, genel anestezi ile yapılabileceği gibi lokal anestezi ile de yapılabilmektedir. Ameliyat sonrası bir hafta kadar göz kapaklarında morluk meydana gelebilmektedir. Tek başına yapıldığında kaz ayaklarına fayda sağlamadığından, kaz ayağı problemi olan hastalarda, Botulinum Toxin (Botox®) ya da kimyasal cilt soyma yöntemlerinden biri ile kombine edilmelidir.


Blefaroplasti, yüz gençleştirme işleminin bir parçası olarak uygulanmaktadır. Yaşla birlikte yorgunlaşan bakışlar, iş ve sosyal hayattaki etkileyiciliği kaybettiren önemli bir etkendir. Bu işlem ile kısa bir sürede gözler eski formuna kavuşabilmekte; genç ve dinamik bir görünüm kazandırmaktadır.

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Türker Özyiğit

Op. Dr. M. Türker ÖZYİĞİT, 1974 yılında Kocaeli’nde doğmuştur. 1992 yılında İstanbul İSTEK Özel Kaşgarlı Mahmut Lisesi’nde lisans öncesi öğrenimini bitirmiştir. 1993 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanarak tıp eğitimine başlamıştır. 1995-1996 yılları arasında Genetik Anabilim Dalı’nda deneysel bir çalışmada görev almış, 1996 yılında İspanya’ya giderek Hospital General “Gregorio Marańon”’da genel cerrahi stajı yapmış ve 2000 yılında tıp eğitimini tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. 1 yıl boyunca çeşitli özel kliniklerde pratisyen hekim olarak çalıştmasının ardından 2001 yılında İstanbul Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Dalı'nda ihtisasına başlamıştır. 2007 yılında Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı olmuştur. Uzmanlık eğitiminin hemen ardından Elazığ Asker Hastanes ...

Etiketler
Kaz ayağı
Op. Dr. Türker Özyiğit
Op. Dr. Türker Özyiğit
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube