Koltuk altı terlemesinde altın iğneli tedavisi

Koltuk altı terlemesinde altın iğneli tedavisi

Secret altın iğneli rf ile koltukaltı terleme tedavisi. Sıcak havaları yaşamaya başladığımız şu günlerde, çevremizde giysilerinde ter izleri olan insanları görmeye başlarız. 5 cm çapındaki terleme izleri normal kabul edilirken, 15cm nin üzerindeki izler patolojiktir. Şüphesiz bu durumdan rahatsız olmalarına rağmen çaresi olduğunu biliyorlarmı acaba? Vücudumuzda derin dermiste ve dermiste olmak üzere iki çeşit ter bezi bulunur. Bunların sayısı 3-6 milyon arasında değişir ve genelde ayak tabanı,avuç içi,alın bölgesi ve koltuk altında bulunurlar. Bu ter bezlerinden sıvı ile beraber cinsiyete özel kokularda salgılanır.  

Vücut metabolizmasında terleme ,olması gereken doğal bir süreçtir. Bazı durumlarda terleme o kadar fazla olur ki, sosyal hayatı ciddi oranda etkiler. Bu durum hiperhidrozis olarak isimlendirilen bir hastalıktır. Hiperhidrozis tedavi edilirken çeşitli yöntemler kullanılmaktadır. Cerrahi olarak ter bezlerinin alınması,thorasik sempatektomi,enjeksiyon şeklinde uygulanan Botox bu yöntemlerdendir. Teknolojinin gelişmesiyle son zamanlarda uygulaması daha kolay ve oldukça etkili bir yöntem olarak Altın iğneli fraksiyonel radyofrekans tedavisi de hiperhidroziste uygulanmaya başlanmıştır. Secret altıniğneli fraksiyonel radyofrekans, ucunda altından 25 iğnesi bulunan bir başlıkla uygulanır. İğnelerin ucundan yüksek derecede,tabana doğru azalan, fraksiyonel radyofrekans dalgası verir. Fraksiyonel radyofrekans 3-3.5 mm de derin dermiste bulunan ter bezlerinde, kontrollü bir hasar oluşturur. Ter bezlerini 60-80 dereceye kadar ısıtır ve etkinliklerimin azaltılması hedeflenir. Böylece daha normal oranda terleme sağlanır. Seanslar bir ay arayla yapılabilen 1-3 defa uygulanabilir.Seans sayısını, işlemden 15-20 gün sonra yapılan nişasta terleme testiyle belirleyebiliriz. En fazla 3 seans yapılır.

Cerrahi bir yöntem olmaması ,bu problemi olan hastalar tarafından tercih edilmesini sağlıyor. Çalışanlar için yemek molasında yaptırılabilecek kadar kolaydır. Uygulama kolaylığı ve etkinliğinin oldukça iyi olması ile diğer uygulamalara üstünlük sağlamaktadır. Bütün yazı koltukaltı terlemesi korkusu olmadan rahatlıkla geçirebilirsiniz.

Dr. Songül Özcan

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Songül Özcan

Etiketler
Altın iğne tedavisi
Dr. Songül Özcan
Dr. Songül Özcan
Mersin - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube