Kış ayları cildimizde fark yaratmak için en uygun zamanlar

Kış ayları cildimizde fark yaratmak için en uygun zamanlar

Cilt güzelliği hem kadın hem de erkekler için her yaşta çok büyük bir önem taşıyor. Gençlerde ergenlik döneminden miras kalan sivilce izlerinin yarattığı dalgalı bir cilt problem olurken, ilerleyen yaşla birlikte ortaya çıkan ince çizgiler, derideki düzensiz renk tonu ve matlaşma, deri yüzeyindeki renkli lezyonlar gibi problemler can sıkıcı olabiliyor. Cilt estetiği denildiğinde tek bir yöntemle mükemmel cilt sağlamak her zaman mümkün değil ancak uygun tedavi yöntemleri kombine edildiğinde çok daha parlak, canlı, renk tonu homojen ve silikleşmiş sivilce izleri elde etmek mümkün olabiliyor.

Cildin üst tabakasını soyarak yapılan peeling, fraksiyonel karbondioksit lazer gibi uygulamalarda kış ayları çok uygun. Bu tür uygulamalar genellikle güneşten sıkı korunma gerektirdiğinden Mayıs ayına kadar yapılabiliyor.

Fraksiyonel karbondioksit lazerin farklı uygulama başlıkları ile sivilce izleri ve ameliyat izlerinin tedavisi, güldüğümüzde yanaklarda beliren ince çizgilerin tedavisi, üst dudağımızdaki dikine çizgilerin tedavisi, geniş gözeneklerin tedavisi ile cilt üzerindeki düzensiz renk tonları ve lekeli görünümün tedavisini gerçekleştirmek mümkündür. Teknolojinin bize sağladığı bu fraksiyonel lazer uygulamaları sayesinde cildinde genel olarak iyileşme sağladığınız bir hastaya devamında ihtiyaç varsa botoks ve dolgu uygulamaları ile kırışıklık tedavileri ya da cildin tonusunu ve sıkılığını artırmak üzere hyaluronik asit içeren mezoterapi uygulamaları yaptığınızda çok çok daha genç, sağlıklı ve parlak görünen ve aynı zamanda doğallıktan ödün vermemiş bir cilt elde etmek mümkündür.

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Melike Erdim

Op. Dr. Melike ERDİM, 1976 yılında Trabzon'da doğmuştur. 1992 yılında Beşiktaş Kız Lisesi'ni birincilikle bitirmesinin hemen ardından Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1999 yılında dönem ikincisi olarak tamamlamış ve tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Marmara Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı'nda yapmış  Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı olmuştur. 2005 yılında BD, Boston Harvard Tıp Fakültesine bağlı Massachusetts General Hospital'da Prof. Dr. Michael Yaremchuk'tan Estetik Yüz Cerrahisi alaında yurtdışı eğitimi almıştır. Uzmanlığı sonrasında pek çok kurumda görev yapmış ve deneyim kazanmış olan Op. Dr. Melike ERDİM, mesleki çalışmalarına Kadıköy'de bulunan özel muayenehanesinde devam etmektedir. Ayrıca ameliyatlarını anlaşmalı olduğu özel hastanelerde gerçekleştirmek ...

Etiketler
Sivilce izleri
Op. Dr. Melike Erdim
Op. Dr. Melike Erdim
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube