Kinezyolojik bantlama nedir, ne için kullanılır?

Kinezyolojik bantlama nedir, ne için kullanılır?

Kinezyolojik bantlama 1970li yıllarda Dr. Kenzo Kase tarafından keşfedilmiştir. Bu bantlar pamuk ve polimer karışımından oluşur, herhangi bir kimyasal madde içermez ve cilt özelliklerine uygun olarak geliştirilmiştir(esneme özelliği cildin elastikiyetiyle uyumludur). Bu yüzden diğer bantların aksine harekete engel değil destek olur.

Uygulandıkları bölgede cilt ve cilt altı dokuyu kaldırarak dolaşımı rahatlatır, deri yardımıyla vücuda uyaran gönderir, dokulara destek olur ve ağrısız hareket etme imkanı sağlar.

Bel-boyun-sırt ağrıları, postür(duruş) bozuklukları, yumuşak doku problemleri, ödem, spor yaralanmaları, skolyoz gibi problemlerde kullanılır. Kullanış amacına uygun olarak farklı tekniklerle uygulama yapılır. Bu bantlar kaşıntı yapmadığı sürece vücutta yaklaşık 1 hafta kadar kalabilir fakat kaşıntı durumunda çıkarılması gereklidir.

Bu makale 25 Nisan 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Fzt. Merve Sekban

Fzt. Merve Sekban, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 2015 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Bilimler Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünü başarıyla tamamlayarak Fizyoterapist unvanını almıştır.

Uludağ Üniversitesi Atatürk Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi, Bursa Devlet Hastanesi, Özel Isparta Hastanesi, Özel Davraz Yaşam Hastanesi, Isparta Özel Öncü İletişim Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Süleyman Demirel Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Isparta Devlet Hastanesinde stajyer fizyoterapist olarak görev almış olan Fzt. Merve Sekban, Daha önce Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Özel Yıldırım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde hasta kabulü yapmış mesleki çalışmalarına şu an Bursa Vera Fizyoterapi ve Diyet Danışmanlık Merkezinde çalışmaktadır.

Etiketler
Bel ağrıları
Fzt. Merve Sekban
Fzt. Merve Sekban
Bursa - Fizyoterapi
Facebook Twitter Instagram Youtube