"kilit askı" yöntemi ile yüz germe hakkında bilgiler

"kilit askı" yöntemi ile yüz germe hakkında bilgiler

Yüz bölgesinde zamanla oluşan sarkmaların tedavisinde ameliyatsız yöntemler gün geçtikçe daha popüler hale gelmektedir. Bu yöntemler içerisinde ip uygulamalarını oldukça sık uygulamaktayız. Kullanılan iplerin çeşitleri artmakta ve yeni uygulama teknikleri geliştirilmektedir. Bu makalede ameliyetsız iple yüz germe yöntemlerinden birisi olan "Kilit Askı" yönteminin özelliklerinden bahsedeceğiz.

 Ameliyatsız yöntemlerden beklentimiz; sonuçların başarılı yani cerrahiye yakın olması ve sonuçların uzun ömürlü olmasıdır. Bu beklenti yüzdeki hafif ve orta dereceli sarkmaların tedavisinde ülkemizde yeni uygulanmaya başlayan bir yöntem olan “KİLİT ASKI” yöntemi ile karşılanabildiğini görmekteyiz.

Kullanılan ipler Fransa’da imal edilmektedir. Ürünün CE belgesi vardır.

“KİLİT ASKI” yönteminin diğer yöntemlerden farklı olan tarafları;

-       Kullanılan ipler kalıcıdır. Bu yüzden uygulama ömrü daha uzundur. (5-7 yıl)

-       İpler %20 oranında esneyebilmektedir. Bu yüzden iplerde kopma veya mimiklerde değişikliklere yol açmaz. Sonuçlar kalıcıdır.

-       İpler yumuşak dokuya güçlü ve bir o kadar da nazik bir biçimde tutunur. Bu sayede etkili bir asma işlemi yapılır.

Uygulamadan yıllar sonra ipler tekrardan gerginleştirilerek yeniden germe (re-tightening) yapılabilir.

 “KİLİT ASKI” nın uygulama alanları;

-       Burun kenarı çizgileri (nasolabial fold) tedavisi

-       Marionette çizgilerinin tedavisi

-       Çene hattındaki sarkmaların toparlanması

-       Kaş kaldırma

-       Yüz ovalinin oluşturulması

“KİLİT ASKI” uygulaması ameliyathane şartları gerektirmez. Yaklaşık 30 dakikada uygulanır. İşlem sırasında lokal anestezi uygulandığı için hastalar açısından konforlu bir uygulamadır. İplere entegre edilmiş özel elastik iğneleri sayesinde dokuya hasar verme riski yok denecek kadar azdır.

Uygulama yaptıran kişiler birkaç gün içinde günlük yaşantısına geri dönerler. İşlemden sonra 1 hafta süre ile antibiyotik tedavisi önerilmektedir. Uygulama sonrasında hafif ödem ve birkaç adet iğne giriş yeri gözlenir. Bu bulgular 1 haftada gerilemektedir ve genellikle dışarıdan bakıldığında işlem yapıldığı anlaşılamaz. Uygulama sonrasında ani hareketler ve çene hareketleri sırasında iplerin bulunduğu bölgelerde gerilme hissedilebilir. Bu bulgular genellikle 2. haftadan sonra kaybolur.

İşlemden sonra 1 ay süre ile yüzüstü yatılması, elma-kabuklu yiyecekler gibi sert yiyeceklerin yenilmesi, abartılı mimik hareketi yapılması, çenenin çok fazla açılmasını gerektiren hareketler önerilmemektedir.

Bu makale 6 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Evren Gökeşme

Uzm. Dr. Evren Gökeşme,1983 yılında Konya'da dünyaya geldi. Tıp eğitimini GATA Tıp Fakültesi'nde 2007 yılında tamamladı ve mecburi hizmetini 2007 ile 2010 yılları arasında Kıbrıs'ta gerçekleştirdi. 2010 yılında Haydarpaşa Eğitim Hastanesi Dermatoloji Kliniği'nde ihtisasına başlayan Uzm.Dr. Evren Gökeşme, 2014 yılında 'Dermatoloji Uzmanı' unvanını aldı.

Dr. Gökeşme, Genel Dermatoloji, Kozmetik ve Estetik Dermatoloji, Dermatolojik Cerrahi, Lazer uygulamaları alanlarında pek çok eğitim, seminer, kongreye katılmıştır ve yayınlanmış bildirileri bulunmaktadır.

Etiketler
Yüz askılama
Uzm. Dr. Evren Gökeşme
Uzm. Dr. Evren Gökeşme
İstanbul - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube