Kılcal damar tedavisi ve sonrası

Kılcal damar tedavisi ve sonrası

Tedavide Fotona marka Nd:yag lazer cihazı kullanılmaktadır. Uygulamada lazer ile verilen enerji damardaki kanı ısıtır ve damar duvarı tahrip olur. Tahrip olan damar zaman içerisinde doku tarafından temizlenir. İnce kılcal damarlar bu cihaz ile başaralı bir şekilde yok edilebilir.

Hamilelerde ve kanama bozukluğu olanlarda yapılmaz.

Birçok hastada sadece bir veya iki seans yeterli olabilmektedir.Tedavinizde istediğiniz sonuçlara ulaşmak için uygulamayı takiben 6 hafta sonra ve gerekiyorsa 6 ay sonra takip muayenesi gerekir. Yapılan tedavi mevcut damarı etkileyecektir. Vücudumuzun herhangi bir yerinde yeni damar çıkışını engellemeyecektir.

Tedavi sonrasında açık ve koyu lekeler, ciltte kızarıklık, morarma, kabarma oluşabilir. İşlem sonrasında yoğun egzersizden uzak durunuz, sıcak su ile en az 3 gün banyo yapmayınız, bacaklarda tercihen bandaj kullanınız.

Güneş gören alanlarda güneşten koruyucu kullanınız.

Bu makale 28 Eylül 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Ayşegül Güney

Uzm. Dr. Ayşegül Güney, 1978 yılında doğmuştur. Tıp eğitimini 2001 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamladı. İhtisasını ise Dermatoloji branşında Mersin Üniversitesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı'nda sürdürerek 2009 yılında uzman doktor unvanını aldı. Dr. Güney'in özel ilgi alanları arasında Genel Dermatoloji, Dermatolojik Cerrahi, Kozmetik Dermatoloji, Akne(sivilce), Atopik Dermatit, Egzemalar, Deri Kanserleri, Kaşıntı, Psöriazis(sedef ),Vitiligo, Behçet Hastalığı,Güneş Lekeleri,Tırnak Hastalıkları Dermatolojik cerrahi uygulamalar: Radyofrekans koter, kriyoterapi, tırnak çekimi, benlerin çıkartılması, erken evre deri kanserlerinin çıkartılması, epidermal kistlerin çıkarılması, Botox ve Dolgu uygulamaları, Dermoroller uygulamaları, Peeling, Mezoterapi, PRP,Gençlik Aşısı, Lazerler ve Lazer Epilasyon yer almaktadır. Dr. ...

Etiketler
Kılcal damarların lazerle tedavisi
Uzm. Dr. Ayşegül Güney
Uzm. Dr. Ayşegül Güney
Mersin - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube