Keten tohumu hakkında neler biliyorsunuz?

Keten tohumu hakkında neler biliyorsunuz?

**Keten tohumu yüksek omega 3 içeriği ile iyi huylu HDL kolesterolü artırarak kalp sağlığını korur, kardiyovasküler hastalık riskini azaltır.

**Aynı özelliği ile yaşlılıkta görülebilecek hafıza kaybını engeller, belleği güçlendirerek zihinsel performansı arttırır,alzheimer riskini azaltır.

**Keten tohumu posa içeriğinin bir kısmıyla (çözünür posa) kan şekerini dengeleyerek, diğer kısmıylada (çözünmez posa) laksatif etki göstererek kilo kaybına ve kilo korumaya yardımcı olur.

**Keten tohumu laksatif (bağırsak çalıştırıcı) etkisi kolon kanse riskini azaltır.

**Keten tohumu östrojen etki gösteren bileşenleri (lignanlar) meme-prostat kanse riskini azaltır, tümör büyümesi ve metastazları engeller...

**Keten tohumunun östrojenik etki gösteren bileşenleri aynı zamanda pre ve postmenapoz kadınlarda rahatlatıcı, menapoz sorunlarını azaltıcı etki gösterir.

**Keten tohumu içendeki omega-3 yağ asitlerinin okside olmasını önlemek için serin karanlık yerde saklanmalı, tüketileceği zaman öğütülere kullanılmalı.

**Keten tohumu günden en fazla 2 tatlı kaşığı olacak şekilde suyla içilebilir, salatalara çorbalara,müslilere ve yoğurda eklenebilir.

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Didem Usta

Etiketler
Keten tohumu
Dyt. Didem Usta
Dyt. Didem Usta
İstanbul - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube