Kepçe kulak ameliyatı ve sonrası

Kepçe kulak ameliyatı ve sonrası

Özellikle okul çağındaki çocukların kabusu olan bu sorun doğru teknikler ve malzemeler kullanılarak yapıldığı zaman çok kolay bir şekilde tedavi edilebilir. Ciddi anlamda riskler taşımayan ve estetik cerrahi operasyonu olan kepçe kulak ameliyatı lokal veya genel anestezi altında yapılabilir. Hastanın isteğine ve durumuna bağlı bir durumdur. Kulaktaki sorunun seviyesine göre maksimum 90 dakika süren bir ameliyattır.

Ameliyat sonrasında lokal anestezi ile hastanede kalmadan aynı gün taburcu olabilirsiniz. Genel anestezi ile bir gün kalınmasını tavsiye ederiz.
İyileşme süreci.

Basit ve hızlı bir şekilde yapılan kepçe kulak ameliyatı iyileşme süresi bakımından da hızlı gerçekleşir. Ameliyatı olan hastaların merak ettiği sorunlardan bir tanesi de iyileşme sürecidir. Hasta ameliyat sonrasında normal hayatına devam edebilmek için doktorun talimatlarına mutlaka uymalıdır. Ameliyat bittikten 3-5 gün sonra hasta duş alabilir. Tamamen normal hayatına 45 gün sonra döner.

Kepçe kulak ameliyatında olduğu gibi, göz kapağı ameliyatı da çocuklarda uygunluk süreçlerine göre yapılabilir. Ayrıca göz kapağı ameliyatı yetişkinler için uygunluk varsa her yaşta yapılabilir.

Göz kapağı ameliyatı hakkında bilmeniz gereken her bilgiye ulaşabilirsiniz.

Kepçe kulak nedir?

Kepçe kulak sorunu kulakta en yaygın olarak görülen tamamen doğumsal şekil bozukluğudur.

Genetik faktörlerden dolayı ortaya çıkmaktadır. Anne veya babasında bu sorunu olan kişiler de çok daha fazla görülmektedir. Kulak bölgesinde yer alan kıkırdakların büyüklüğünden veya kıvrım yetersizliğinden kaynaklanır. Bu nedenle kıvrım yetersizliğine sahip kulak öne doğru açılmış bir şekilde durarak tercih edilmeyen bir görüntüye neden olur. Kepçe kulak sorunu genellikle her iki kulakta görülür. Çok nadir de olsa bazı insanlar da tek kulakta da bu sorun görülebiliyor. Bazen de asimetrik etkilenmiş olabilir. Fakat her durumda da doktorun uyguladığı ameliyat aynıdır.

Kepçe kulak ameliyat yöntemi

Kepçe Kulak ameliyatları, kulak gelişimi tamamlandıktan sonra yapılmalıdır. 6 yaşından itibaren yapılabilir. Hastanın yaşına anestezi ayarlanır. Kepçe kulak ameliyatında Birçok farklı teknikler mevcuttur. Ameliyatı gerçekleştirirken uzmanlığımıza güveniyor, iyi bir teknik kullanmaya ve kalıcı sonuçlar almaya özen gösteriyoruz. İşlemin hangi teknik ile yapılması gerektiğine hastanın durumuna ve işlemin farklılığına göre karar veriyoruz. Her yaştan insanın yaptırabileceği bir ameliyattır. Basit ve oldukça kolay bir operasyondur.

Hasta ameliyat sonrasında ne yapmalı?

Kepçe kulak ameliyatı her ne kadar çok zor bir ameliyat olmasa da operasyon bittikten sonra hasta için oldukça zordur. Ameliyat bittikten sonra hasta tam anlamıyla düzelene kadar dikkat etmesi gerekir. Ameliyattan sonra kulakların üzerini örten ve ezmeyen bir bant takılır. Bu kulakların yeni şekline tam adapte olması için gereklidir. Kulaklarınız tam iyileşene kadar bir süre ağrı ve kızarıklık hissetmeniz normaldir ve olur. Doktorun verdiği ağrı kesici ve kremlerle bu durumu hafifletebilirsiniz. Doktorun çağırdığı günde kontrollere gitmeniz de önemlidir.

Ameliyat sonrası iz kalacak mı?

Ameliyattan sonra kulağa 2 hafta boyunca bantlar takılır. Bu bantlar daha sonra açılır ve herhangi bir belirgin iz kalmaz.

Duymama sorunu yaşayacak mıyım?

Ameliyat bittikten sonra duymama gibi bir sorunla karşılaşmazsınız. Kişi normal hayatına devam edebilir.

Kepçe kulak ameliyat ücreti ne kadar?

2020 kepçe kulak ameliyat ücret bilgisini bizimle iletişime geçerek öğrenebilirsiniz.

Bu makale 15 Haziran 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Murat Gürel

1975 yılı Balıkesir / Edremit doğumlu olan Op. Dr. Murat Gürel, aslen Ordu’ludur. İlkokulu Konya’da, orta ve lise öğrenimini ise Samsun’da tamamladı ve öğrenimi esnasında Tübitak’ın düzenlediği yarışmada Matematik dalında Karadeniz Bölge Üçüncüsü oldu. 1994-2000 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitimine devam edip, 2006 yılında Ankara Atatürk ve Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi bölümünde asistanlık eğitimine başladı. Asistanlık eğitimi sırasında çok sayıda ulusal ve uluslar arası makale çalışması yapmıştır. 2008-2009 yıllarında Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim dalında burun estetiği, meme estetik ve rekonstrüktif cerrahisi, dudak ve damak yarıkları, birçok çeşitte flap cerrahisi ile ilgili pek çok vakaya katılm ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Etiketler
Kepçe kulak ameliyatları
Op. Dr. Murat Gürel
Op. Dr. Murat Gürel
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube