Kas iskelet sistemi rahatsızlıkları

Kas iskelet sistemi rahatsızlıkları

Kas iskelet sistemi rahatsızlıkları, vücudun fonksiyonel ve mekanik olarak taşıyabileceği yükten daha fazlasına maruz kalmasına bağlı kemik, kas dokusu, bağlar, tendonlar, eklemler ve sinirlerde oluşan hasarları kapsar. Kas iskelet sistemi rahatsızlıkları, genellikle meslek hastalıklarıdır. Rahatsızlıkların yüzde 60’ı bel bölgesine aittir. Kas, tendon, sinir ve diğer yumuşak dokularda hasar yapabilecek tekrarlayıcı fiziksel hareketler, kötü bir duruşla çalışma, kötü ergonomi, stres ve mola vermeden uzun müddet çalışma en önemli rahatsızlık sebepleridir.

Belde, boyun, omuz, el bilekleri gibi işlevsel bölgelerde ağrı, iş verimini ve kişilerin yaşam kalitesini düşürür.  Kas iskelet sistemi hastalıkları, akut ve kronik zedelenme ile ortaya çıkar. Çalışanlarla ilgili fiziksel, ergonomik ve psikososyal riskler de iş yaşantısındaki riskler arasındadır. Fizik tedavi doktorları ile başlayan fizik tedavi süreci, fizyoterapist uygulamaları ile devam eder. Bu süreçte fizik tedavi nedir? Sorusunun cevabını kısaca vermeye çalışalım.

Fizik tedavi nedir?

Fizik tedavi ve rehabilitasyon daha yaygın kullanımla fizik tedavi oldukça geniş bir kapsamda ele alınır. Kas iskelet sistemi hastalıkları, sinir sistemi hastalıkları, fizik tedavinin ilgi alanına girer. Fizik tedavi, ortopedi, nöroloji gibi branşlarla ortaklaşa çalışır. Cerrahi uygulama gerektirmeyen bel fıtığı, boyun fıtığı, kireçlenme, kayma, kas spazmları, kas ve eklem ağrılarınız varsa fizik tedavi ve fizyoterapi uygulamaları yardımınıza yetişir.  Fizyoterapi (fizik tedavi) uygulamaları arasında GTOS terapi, manuel terapi, elektroterapi, yüzeysel sıcak ve soğuk uygulamalar yer alır. GTOS terapi uygulamaları bu yöntemler arasında bir adım öne çıkar. GTOS terapi Aksaray için büyük bir kazanç aslında! Çünkü GTOS terapi ile yıllarca çekilen inatçı ağrılarınızdan tek seansta kurtulabilirsiniz. 

Siz de kas iskelet sistemi ile ilgili rahatsızlıkların tedavisinde fizik tedavi yöntemlerine başvurabilirsiniz. 

Bu makale 17 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Fzt. Muhammed Buğra Baysal

Etiketler
Fizik tedavi
Fzt. Muhammed Buğra Baysal
Fzt. Muhammed Buğra Baysal
Aksaray - Fizyoterapi
Facebook Twitter Instagram Youtube